Γ. Χατζημάρκος : "Η μάχη για το τουριστικό 2023 ξεκίνησε με αισιοδοξία και καλές ειδήσεις"
Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος : “Η μάχη για το τουριστικό 2023 ξεκίνησε με αισιοδοξία και καλές ειδήσεις”

Με περισσότερες αεροπορικές θέσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου «βλέπει» το 2023 η βρετανική Jet2
Συνάντηση εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με εκπροσώπους της διοίκησης του βρετανικού τουριστικού ομίλου Jet2, εκ των κορυφαίων τουριστικών οργανισμών της αγοράς, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την προετοιμασία της επόμενης τουριστικής περιόδου του 2023.
«Αυξάνουμε την αεροπορική μας χωρητικότητα προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, γιατί πιστεύουμε σε αυτή την Περιφέρεια: Από τις 203.000 αεροπορικές θέσεις του 2019, στις 379.000 το 2022 (αύξηση 87%) και από αυτές στις 410.000 για την επόμενη χρονιά, το 2023, στη διάθεση των επισκεπτών του Νοτίου Αιγαίου».
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ενώπιον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου η επικεφαλής των Αεροδρομίων και των τουριστικών οργανισμών του ομίλου, Janice Mather, μαζί με την ομάδα της παρουσία και των Κ. Χρυσοχοΐδη, Εντεταλμένου Συμβούλου Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας και Dr. Γιάννη Φώτη, ειδικού συμβούλου της Περιφέρειας σε θέματα διαφημιστικής προβολής.
Πρόκειται για μία πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη για την
επόμενη τουριστική περίοδο, αφού μετά την πολύ δυνατή χρονιά του 2022, που σημείωσε 87% αύξηση στις αεροπορικές θέσεις σε σχέση με την χρονιά ορόσημο του 2019, η εταιρεία ανανεώνει και ενισχύει την ψήφο εμπιστοσύνης της σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με περαιτέρω αύξηση 10% για την επόμενη χρονιά, κόντρα σε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη που συνδέεται με τις δυσκολίες στο διεθνές περιβάλλοντος, όπως η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις.
«Η επιπλέον αύξηση των θέσεων μετά από μία πολύ δυνατή χρονιά αποτυπώνει την εμπιστοσύνη ενός κορυφαίου τουριστικού οργανισμού σε έναν ώριμο και σοβαρό προορισμό που προετοιμάστηκε μεθοδικά και δούλεψε σκληρά, για να πετύχει μέσα στη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του Τουρισμού.
Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, αποδείξαμε στην πράξη ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο και σήμερα απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, που υπήρξε συλλογική.
Ένας ακόμα τέτοιος καρπός είναι αυτή η εμπιστοσύνη ενός τουριστικού οργανισμού που διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών προς τα νησιά μας και η οποία μεταφράζεται σε περαιτέρω αύξηση των αεροπορικών θέσεων για το 2023» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης.
Ενδιαφέρον ακόμα σημείο συζήτησης μεταξύ τους υπήρξε και η συνεργασία για τη στενότερη σύνδεση των μεγαλύτερων με μικρότερα νησιά της Περιφέρειας.
Καταλήγοντας η κ. Μather τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το σχέδιο διαχείρισης που βρήκαν σε εφαρμογή οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι πελάτες τους στα νησιά το 2020, από τα πρωτοκόλλα και την εκπαίδευση σε αυτά του προσωπικού μέχρι τα ξενοδοχεία καραντίνας και την υπεύθυνη και ενιαία εκπροσώπηση του προορισμού απέναντι στα ΜΜΕ, τα τουριστικά γραφεία και τους επισκέπτες σε μία χρονιά γεμάτη εύλογες αγωνίες.