Αστυνομικό

Aπολογούνται σήμερα οι δράστες της δολοφονίας του 46χρονου εργολάβου

Σήμερα, Σάββατο, στις 10 το πρωί απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου οι δυο κατ’ ομολογία δράστες της δολοφονίας ενός 46χρονου εργολάβου στη Ρόδο.

Οι δυο δράστες φέρεται να αποδίδουν το θάνατο του 46χρονου σε ατύχημα, στο πλαίσιο άμυνας

Στους δράστες, ένας 53χρονος ξενοδόχος και ένας 20χρονος, πατέρας και γιος, έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Ρόδου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία. Οι δυο δράστες φέρεται να αποδίδουν το θάνατο του 46χρονου σε ατύχημα, στο πλαίσιο άμυνας. Ο ιατροδικαστής Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος, αποδίδει τον θάνατο σε δυο κτυπήματα στο κεφάλι.

Να σημειωθεί ότι ο 46χρονος εργολάβος είχε εξαφανιστεί από τις 28 Αυγούστου. Το πτώμα του 46χρονου βρέθηκε σε όχθη χειμάρρου μετά την υπόδειξη από τον 53χρονο ξενοδόχο.

Σήμερα οι δυο δράστες θα συνοδεύονται από τους δικηγόρους τους, Άκη και Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βαρβέρη.

Την ώρα της απολογίας έχει προαναγγελθεί συγκέντρωση από φίλους και ομοεθνείς του στο δικαστικό μέγαρο.

 

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου διαπίστωσαν την εμπλοκή του 53χρονου ξενοδόχου και του 20χρονου γιου του στο έγκλημα – Κατά την προανάκριση, ο πρώτος φέρεται να ομολόγησε πως σκότωσε τον 46χρονο πατέρα τριών παιδιών

Να σημειωθεί ότι ο 46χρονος επιχειρηματίας είχε εξαφανιστεί από τις 28 Αυγούστου. Το πτώμα του 46χρονου βρέθηκε σε όχθη χειμάρρου μετά την υπόδειξη από τον 53χρονο ξενοδόχο. Σήμερα οι δυο δράστες θα συνοδεύονται από τους δικηγόρους τους, Άκη και Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βαρβέρη. Την ώρα της απολογίας έχει προαναγγελθεί συγκέντρωση από την Αλβανική κοινότητα της Ρόδου στο δικαστικό μέγαρο.

 Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου διαπίστωσαν την εμπλοκή του 53χρονου ξενοδόχου και του 20χρονου γιου του στο έγκλημα. Κατά την προανάκριση, ο πρώτος φέρεται να ομολόγησε πως σκότωσε τον 46χρονο πατέρα τριών παιδιών. Ο 53χρονος ξενοδόχος υποστήριξε πως το θύμα τον είχε αναζητήσει στο ξενοδοχείο του, ευρισκόμενο σε έξαλλη κατάσταση. Είχε συναντήσει τον γιο του, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επίσκεψη του 46χρονου.

Όπως είπε ο 53χρονος, «έφθασα εκεί και προσπάθησα να τον ηρεμήσω, αλλά ξέφυγε η κατάσταση. Αρχικά επιτέθηκε στον γιο μου και εγώ μπήκα στη μέση. Επειδή δεν μπορούσα να τον αντιμετωπίσω, έπιασα ένα σκοινί που είχα στο αμάξι και του το πέρασα στο λαιμό και τους ώμους μέχρι που σε κάποια φάση δεν αντιδρούσε. Τότε κατάλαβα ότι είχε γίνει το κακό». Ο γιος του ξενοδόχου και συγκατηγορούμενός του, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως δεν συμμετείχε στη δολοφονία, αλλά μόνον στην απόκρυψη στοιχείων. Σημειώνεται πως σε άλλο σημείο εγκατέλειψαν το όχημα τού θύματος και σε άλλο έκρυψαν τη σορό του, η οποία όταν εντοπίστηκε έφερε μόνο εσώρουχο και κανένα άλλο ρούχο.

Ο 20χρονος υποστήριξε πως είχε αφήσει τους δύο άνδρες, ενώ διαπληκτίζονταν και ότι μόλις πήγε να δει τι συμβαίνει, το θύμα είχε ήδη χάσει τη ζωή του. «Μετά από λίγη ώρα είδα τον Γιάννη στο έδαφος με το σκοινί στο λαιμό και τους ώμους και ο πατέρας μου με έδιωξε λέγοντάς μου “φύγε από ‘δω”. Μετά από λίγη ώρα με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και μου είπε ότι ήθελε βοήθεια. Βρεθήκαμε στο μαγαζί και τον βοήθησα μόνο να φορτώσει τη σορό στο αγροτικό αυτοκίνητο και πήγαμε μαζί στο βουνό, όπου άφησε το πτώμα εκεί. Εγώ δεν συμμετείχα σε αυτό», φέρεται να είπε ο γιος του ξενοδόχου. Ο 53χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι «δεν ήθελα να τον σκοτώσω, προσπαθούσα να τον ακινητοποιήσω, να αμυνθώ και να προστατεύσω εμένα και τον γιο μου. Δεν ήθελα ποτέ να τον σκοτώσω! Έμπλεξα τον γιο μου χωρίς να φταίει».