Χρήστος Ευστρατίου στον RV: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το ποιοι υποκινούν την συζήτηση για το ΕΚΑΒ (audio)
Περιφέρεια

Χρήστος Ευστρατίου στον RV: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το ποιοι υποκινούν την συζήτηση για το ΕΚΑΒ (audio)

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την αήθη προσωπική επίθεση κατά του Περιφερειάρχη, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη για το ποια είναι η “μικροσυμμορία” και ποιοι υποκινούν τη συζήτηση για το ΕΚΑΒ», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5 με την Ρένα Παυλάκη.

Νωρίτερα η Νομαρχιακή Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του για κομματικά υποκινούμενη δημόσια συζήτηση για το ΕΚΑΒ, με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ,  να στοχοποιεί την Περιφέρεια και τον ίδιο προσωπικά, παρότι το ΕΚΑΒ στη Ρόδο λειτουργεί σήμερα με μέσα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.
Κατά τον κ. Ευστρατίου, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την πλέον αδιάψευστη απόδειξη της προσπάθειας κομματικής εκμετάλλευσης της υγείας και της αγωνίας του κόσμου, με κορώνες άκρατου λαϊκισμού, όπως αυτές της ανακοίνωσης κατά του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Ευστρατίου επανέλαβε ότι η Περιφέρεια ουδέποτε αρνήθηκε αίτημα να παράσχει τη βοήθειά της για την ενίσχυση των δομών του δημοσίου συστήματος υγείας στα νησιά ευθύνης της, μεταξύ των οποίων και το ΕΚΑΒ, έχοντας διαθέσει από το 2015 μέχρι σήμερα, πολλά εκατομμύρια ίδιων και ευρωπαϊκών πόρων και μάλιστα χωρίς η υγεία να εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.
Ειδικά για το ΕΚΑΒ η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει την προμήθεια 43 ασθενοφόρων που έχουν διατεθεί στα νησιά (με την κατανομή να αποτελεί ευθύνη αποκλειστικά της 2ης ΥΠΕ), την μισθοδοσία 17 ατόμων προσωπικού, την προμήθεια υπερσύγχρονου ειδικού εξοπλισμού, κυρίως κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν το ΕΚΑΒ κλήθηκε να διαχειριστεί πρωτοφανείς καταστάσεις χωρίς να διαθέτει τα μέσα, την ανέγερση του κτιρίου στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου στεγάζεται το επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ για όλο το Αιγαίο, ακόμα και τα σκίαστρα όπου παρκάρουν τα ασθενοφόρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι ουδείς μπορεί να καταλογίσει το παραμικρό στον Περιφερειάρχη, όσον αφορά τα θέματα της υγείας, αφού ουδέποτε κρύφτηκε πίσω από τις αρμοδιότητες, όπως έκαναν άλλοι στο παρελθόν. Αντιθέτως, αναζητά και αναλαμβάνει την ευθύνη και απόδειξη γι αυτό είναι, όχι μόνο οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει εκτός των αρμοδιοτήτων του, αλλά και το αίτημα που έχει υποβάλει στο Υπουργείο Οικονομικών, να περάσει η πρωτοβάθμια υγεία στην ευθύνη της Περιφέρειας, ώστε η παρέμβασή της να είναι περισσότερο άμεση και αποτελεσματική.

Ο κ. Ευστρατίου κατέληξε λέγοντας ότι είναι πολύ υπερήφανος που είναι μέλος αυτής της Περιφερειακής Αρχής, για το έργο της οποίας μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους νησιώτες.

Ακούστε τον εδώ: