Στην Τήλο o Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος με τους υπουργούς Επικρατείας και Ενέργειας
Περιφέρεια

Στην Τήλο o Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος με τους υπουργούς Επικρατείας και Ενέργειας Θα εγκαινιάσουν το πρόγραμμα «Just Go Zero» 

Στην Τήλο  βρίσκονται σήμερα για τα εγκαίνια του καινοτόμου προγράμματος «Just Go Zero», o Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος και οι υπουργοί Επικρατείας και Ενέργειας, Άκης Σκέρτσος και Κώστας Σκρέκας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής :

“Τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο υποδεχόμαστε σήμερα στη Ρόδο. Καθ’ οδόν για Τήλο. Εκεί, όπου με το πρόγραμμα “Just go Zero” αποδείξαμε ότι όλες αυτές οι νοοτροπίες του “αυτά δεν γίνονται” είναι παρελθόν. Η Τήλος με το πρόγραμμα αυτό κατακτά την παγκόσμια κορυφή της κυκλικής οικονομίας. Στην Περιφέρεια, που αγαπά τις κορυφές”.

Tο πρόγραμμα, που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, χρηματοδοτείται και υλοποιείται με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Polygreen και στόχο έχει να μετασχηματίσει την Τήλο στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων.

Το νησί της Τήλου δεν θα διαθέτει πλέον κάδους απορριμμάτων, καθώς η εταιρεία θα πηγαίνει σε κάθε σπίτι και επιχείρηση να συλλέγει τα απόβλητα, έχοντας προμηθεύσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα ανακυκλώσιμα και τα οργανικά απόβλητα τους κατοίκους και τους επαγγελματίες.