Νέα δράση από το Περιφερειακό Φυτώριο στη Χάλκη
Περιφέρεια

Νέα δράση από το Περιφερειακό Φυτώριο στη Χάλκη

Στη Χάλκη βρέθηκε για προγραμματισμένη συνάντηση με στόχο την δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Περιφερειακού Φυτωρίου Μαρία Αγγέλου.

Η δράση αφορούσε το Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του νησιού και αποτελεί την συνέχεια της επέκτασης  του προγράμματος «Λαχανόκηπος» στα νησιά του συγκροτήματος όπως επίσης και τον καλλωπισμό του προαύλιου χώρου του Δημαρχείου και του φωτοβολταϊκού πάρκου.

Όπως η ίδια δήλωσε, η συνεργασία με τον Δήμαρχο, Άγγελο Φραγκάκη και τους Αντιδημάρχους ήταν εξαιρετική. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον καλλωπισμό των χώρων γύρω από το Δημαρχείο και τον προαύλιο χώρο των σχολείων σε συνέχεια δράσεων που οι ίδιοι έχουν ξεκινήσει με την υιοθέτηση μιας γλάστρας από κάθε παιδί. Ο χώρος προσφέρεται πραγματικά για να δημιουργηθούν πολύ όμορφα παρτέρια που θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά στην καλλιέργεια και την φροντίδα των φυτών είτε είναι καλλωπιστικά είτε είναι λαχανοκομικά.

Όσον αφορά τη δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έχει αποφασισθεί από την διοίκηση του Φυτωρίου να παραχωρηθούν φυτοχώματα και καλοκαιρινά φυτά λαχανόκηπου. Απώτερος σκοπός, όπως πάντα,  η εκ νέου επαφή των παιδιών με την φύση, η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και η επαφή με τον πρωτογενή τομέα.

Στη συνέχεια ακολούθησε εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο Χάλκης, Άγγελο Φραγκάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων Προγραμματισμού, Οικονομικής και Τοπικής Ανάπτυξης, Ρουσσάκη Βασίλειου, Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, Βογιατζόγλου Αγγελικής, Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Σπυρίδη Διοσμάκη συζητώντας την περαιτέρω συνεργασία και σε άλλα επίπεδα.