Γ.Χατζημάρκος: "Με αθλητές από 52 χώρες, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που καθιερώθηκε μετά από 7 χρόνια σκληρής δουλειάς δικής μας, των εθελοντών και των χορηγών μας"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Με αθλητές από 52 χώρες, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που καθιερώθηκε μετά από 7 χρόνια σκληρής δουλειάς δικής μας, των εθελοντών και των χορηγών μας”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος  Δρόμου Ρόδου, η κορυφαία ετήσια αθλητική εκδήλωση.

Η Ρόδος υποδέχθηκε  δρομείς από 52 χώρες του κόσμου, επισκέπτες που κατέφθασαν στο νησί απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης με αφορμή τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο.

 

Συμιακός ο νικητής του 7ου Μαραθωνίου Ρόδου
“Με αθλητές από 52 χώρες, ο σημερινός Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που καθιερώθηκε μετα από 7 χρόνια σκληρής δουλειάς δικής μας, των εθελοντών μας και των χορηγών μας.
Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται μόνο με δράση” δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος

Πρώτος νικητής στον 7ο Mαραθώνιο Ρόδου αναδείχθηκε ο Μιχάλης Χατζηιωάννου κάτοικος Σύμης ο οποίος τερμάτισε νωρίτερα από όλους τους συναθλητές του.

Ο Δωδεκανήσιος δρομέας, αθλητής του παλιού πρωταθλητή Χρήστου Παπαχρήστου μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής του και τον τερματισμό του δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που τερμάτισα πρώτος σε αυτή τη διαδρομή και αφιερώνω τη νίκη μου στην πατρίδα μου τη Σύμη, στον προπονητή μου Χρήστο Παπαχρήστο, στους ανθρώπους της οικογένειας μου που ζουν στον Πανορμίτη.

Ξεκίνησα αργά τον αθλητισμό στα 28 μου χρόνια κάνω ένα δύσκολο πρόγραμμα που δεν ευνοούν οι συνθήκες στην περιοχή που ζω γιατί δεν υπάρχει μεγάλη διαδρομή. Ξυπνάω το πρωί κάνω προπόνηση, πηγαίνω στη δουλειά μου, ύστερα συνεχίζω την προπόνηση για να πετύχω αυτό που έχω σαν όραμα. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν και ελπίζω ότι θα συνεχίσω σε αυτό το δρόμο”.

Συγχαρητήρια στο νικητή έδωσε και ο προπονητής του Χρήστος Παπαχρήστος ο οποίος είπε ότι αισθάνεται πάρα πολύ ικανοποιημένος που ένας αθλητής του τερμάτισε πρώτος στο συγκεκριμένο μαραθώνιο και επεσήμανε ότι οι συνθήκες δεν είναι εύκολες για τον Μιχάλη Χατζηιωάννου, καθώς στο νησί που γυμνάζεται και προπονείται υπάρχει μόνο μία διαδρομή 800m και γι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψει το προπονητικό του πρόγραμμα” και συμπλήρωσε “είναι ένα σκληρό παιδί που ξεκίνησε αργά τον αθλητισμό αλλά είναι αθλητής με προσωπικότητα και πείσμα”.