ΕΚΡ: Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Ρόδος

ΕΚΡ: Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, η Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης που διοργάνωσαν το Περιφερειακό ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ρόδου για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ., κ. Παναγιώτης Εγγλέζος και ο Πρόεδρος του Περ. ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδ/σου, κ. Σάββας Χατζησάββας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, κ. Φίλιππος Θωμάς.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα και Οικολογίας, και Ισότητας Φύλων κα Ευδοκία Αποστολίδη – Πάττα, η Αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά, η Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ρόδου, κα. Μαρία Καραγιάννη και η Επιθεωρήτρια Εργασιακών Σχέσεων, κα. Κέλλυ Χονδροματίδου.

Η νομική σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ κ. Βάλια Παπακωνσταντινοπούλου παρουσίασε και ανέλυσε το θέμα της νομικής εκδήλωσης που αφορούσε το θεσμικό πλαίσιο που περιλαμβάνεται στις

Πρόσφατες ρυθμίσεις του Ν. 4808/2021

  1. Παρενόχληση και βία στην εργασία
  2. Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής
  3. Άδειες σχετικές με την προστασία της οικογένειας

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Ρ. κ. Γιώργος Φραντζολάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών Παστίδας, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων, γυναίκες από τα συνδικαλιστικά σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Ρ., καθώς και πρόεδροι σωματείων.

Επίσης, στα πλαίσια αυτά κατά τις πρωινές ώρες, η νομική σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ απαντούσε σε ερωτήματα ενδιαφερομένων που αφορούν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα όλων των ταμείων, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες).

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και το ΕΚΡ θα συνεχίσουν τις δράσεις τους για να οπλίσουν τους εργαζόμενους με γνώσεις και δύναμη, ώστε να μπορούν ν’ αντιμετωπίζουν  τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς.