TUI Γερμανίας : Τον Απρίλιο ξεκινά η σεζόν για Κρήτη, Ρόδο και Κω 62 επιπλέον πτήσεις
Χωρίς κατηγορία

TUI Γερμανίας : Τον Απρίλιο ξεκινά η σεζόν για Κρήτη, Ρόδο και Κω 62 επιπλέον πτήσεις

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις αρχές Απριλίου, ξεκινά την εφετινή σεζόν στην Ελλάδα η TUI.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας Stefan Baumert σε εκδήλωση της ΙΤΒ, που πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά, ο όμιλος ξεκινά πτήσεις προς Κρήτη, Ρόδο και Κω με την TUI Fly στις αρχές Απριλίου.

Συνολικά το Απρίλιο είναι προγραμματισμένες 120 επιπλέον πτήσεις, από τις οποίες 62 πτήσεις προς την Ελλάδα, 48 για Μαγιόρκα. Υπάρχει επίσης πρόσθετη χωρητικότητα για το Πράσινο Ακρωτήριο, την Αίγυπτο και το τουρκικό Αιγαίο.

Όπως ανέφερε ο Stefan Baumert, η TUI συνεχίζει να περιμένει μια καλή καλοκαιρινή σεζόν και επί του παρόντος δεν βλέπει θεμελιώδεις αλλαγές στη συμπεριφορά κρατήσεων. Ωστόσο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, δήλωσε ο επικεφαλής της TUI.

Η καμπύλη κρατήσεων αυτή τη στιγμή δείχνει προς τα πάνω και υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να επιτευχθεί το προ κρίσης επίπεδο, είπε, τονίζοντας ότι οι κλασικοί μεσογειακοί προορισμοί έχουν ζήτηση και καταγράφουν ανάπτυξη που είναι ακόμη και πάνω από το επίπεδο του 2019.

Η Μαγιόρκα στην κορυφή της ζήτησης

Πρώτη σε ζήτηση έρχεται η Μαγιόρκα, ακολουθεί η Τουρκική Ριβιέρα και έπονται τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδος και Κως. Η Φουερτεβεντούρα, η Χουργκάντα, τα Γκραν Κανάρια, η Κόστα ντε λα Λουζ και η Τενερίφη συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αλλά και οι υπεραστικοί προορισμοί έχουν επίσης ζήτηση, κυρίως οι ΗΠΑ. Οι Μαλδίβες βρίσκονται στη δεύτερη θέση και οδεύουν προς το «υψηλό όλων των εποχών». Το Μεξικό και ο Μαυρίκιος επίσης έχουν αυξημένη ζήτηση. Το αφεντικό της TUI προβλέπει επιστροφή και για την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και την Κούβα.

Πολλοί Γερμανοί θα ξεκινούσαν και φέτος τις διακοπές τους με αυτοκίνητο, όμως, οι ακτές της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας στο Schleswig-Holstein και στο Mecklenburg-Western Pomerania δεν θα μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δύσκολα θα υπάρχει ελεύθερο κατάλυμα σε αυτές τις ακτές. Η TUI Deutschland βλέπει επίσης υψηλή ζήτηση για την Αυστρία, την Πολωνία, την Κροατία και τη βόρεια Ιταλία.

Νέο σήμα για βιώσιμα ξενοδοχεία

Προκειμένου να διευκολύνει τις αποφάσεις για βιώσιμο τουρισμό η TUI σηματοδοτεί ξενοδοχεία με αναγνωρισμένη πιστοποίηση βιωσιμότητας με νέα ετικέτα στα συστήματα κρατήσεων και στο TUI.com. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.200 ξενοδοχειακά καταλύματα με τέτοια πιστοποίηση.

“Τα ξενοδοχεία με πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι πολύ δημοφιλή στους επισκέπτες μας επειδή έχουν περίπου διπλάσιο αριθμό τακτικών επισκεπτών από άλλα ξενοδοχεία”, αναφέρει ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της TUI Hubert Kluske.

Για την καλοκαιρινή σεζόν, η TUI αύξησε επίσης τον αριθμό των ξεναγών στους προορισμούς κατά 250 σε σύγκριση με τη σεζόν 2019. «Η ασφάλεια παίζει μεγαλύτερο ρόλο σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια», είπε  ο Kluske. Ο επικεφαλής πωλήσεων θέλει επίσης να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων στα κέντρα επικοινωνίας που θα είναι διαθέσιμοι όλο το εικοσιτετράωρο. Με τη δική της εφαρμογή, η TUI προσφέρει επίσης μια «σύγχρονη, ψηφιακή υπηρεσία» για τους παραθεριστές στον προορισμό.

 

tornosnews.gr