Άσκηση Λιμενικού για φωτιά στην Κάλυμνο
Χωρίς κατηγορία

Εντυπωσιακό βίντεο από τo λιμενικό στην Κάλυμνο: Άσκηση απεγκλωβισμού λόγω φωτιάς

Βίντεο από την άσκηση απεγκλωβισμού κόσμου λόγω φωτιάς  έδωσε στη δημοσιότητα η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, στο πλαίσιο της συμβολής των Λιμενικών Αρχών κατά την αντιπυρική περίοδο 2021.

Το βίντεο δείχνει ότι το λιμενικό ενημερώνεται από καπετάνιο πλοιαρίου ότι υπάρχει εγκλωβισμένος κόσμος σε παραλία, λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει, και στη συνέχεια παρουσιάζει πώς κινητοποιείται η υπηρεσία αλλά και την επιχείρηση διάσωσης του κόσμου, τον οποίο μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Η άσκηση διεξήχθη με επιτυχία σε παρακείμενο όρμο της περιοχής Θέρμα ν. Καλύμνου και το σενάριο της άσκησης ήταν δομημένο σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά σκάφη, χερσαία μέσα και το σύνολο του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν εθελοντές ιδιώτες και συνεργείο ιδιωτών για την κινηματογραφική κάλυψη της άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στην εφαρμογή του υφιστάμενου σχεδίου, ιδιαίτερα όσον αφορά στις διαδικασίες απεγκλωβισμού πληθυσμού δια θαλάσσης μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού.

Δείτε το βίντεο: