Κολοσσός - Άρης 77-64: Κάστρο η Ρόδος, λύγισε και τον Αυτοκράτορα
Αθλητικά

Κολοσσός – Άρης 77-64: Κάστρο η Ρόδος, λύγισε και τον Αυτοκράτορα

Ο Κολοσσός επικράτησε του ελλιπέστατου Άρη στη Ρόδο και εδραιώθηκε ακόμη περισσότερο στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα

Μετά από μια μεγάλη διακοπή τριών εβδομάδων η Stoiximan Basket League συνεχίζεται με τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής.

Ο Κολοσσός υποδέχτηκε τον Άρη και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη «τετράδας», όντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Άντονι Κάουαν ηγήθηκε της προσπάθειας του Άρη με 24 πόντους, ενώ 20 είχε ο Χάνλαν. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ηγέτης του Άρη, Ολιβιέ Χάνλαν συγκέντρωσε τους 13 πόντους στο ημίχρονο όντας «ζεστός». Για τον Κολοσσό ο Μίλερ συγκέντρωσε 17 πόντους, ωστόσο ο Μομίροφ με την εξαιρετική ευστοχία του σε κρίσιμες στιγμές ήταν ο παίκτης «κλειδί» για τους γηπεδούχους με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και συνολικά 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Άρης «έπεσε» στο 6-9 και την πέμπτη θέση στην κατάταξη, αφού αντιμετώπιζαν τεράστιο πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας και είχαν επτά ασίστ για 23 λάθη. Ωστόσο, πολλές ήταν και οι απουσίες της ομάδας του Καστρίτη, καθώς παρατάχθηκε χωρίς τους Κέλι, Σιδηροηλία, Σχίζα.

 

Ο αγώνας
Το σύνολο του Ηλία Καντζούρη με τον Ποτ να κάνει ένα προσωπικό σερί τεσσάρων πόντων πήρε ένα ισχνό προβάδισμα 5 πόντων στο ξεκίνημα (7-2 στο 3’). Ωστόσο, ο Χάνλαν λίγο αργότερα ισοφάρισε για το 9-9 4,30’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Έκτοτε το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια με το σουτ του Κώττα να κάνει το 13-16.

Ο Άρης ανέβασε στροφές και με τους Χάνλαν και Καμάρα κατάφερε να ανακτήσει το μομέντουμ και να πάρει μια διαφορά 9 πόντων (20-29 στο 16’). Με μεγάλα σουτ ο Κολοσσός «ροκάνισε» τη διαφορά, ενώ ο Ποτ έφερε και πάλι το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία (32-32 στο 18’). Ο Χατζηδάκης ευστόχησε για δυο κι έστειλε τους Ροδίτες στα αποδυτήρια στο +2 (34-32).

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη με το σουτ του Ουίλιαμς «ξέφυγαν» με 6 αλλά ο Κάουαν έφερε και πάλι τους Θεσσαλονικείς κοντά με ένα μεγάλο τρίποντο (43-40 στο 24’). Ο Φλόιντ με τέσσερις σερί πόντους εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (54-44 στο 27’) αλλά οι «κιτρινόμαυροι» με τον Κάουαν πρωταγωνιστή κατάφεραν να μειώσουν στους 6 (58-52).

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Άρης ξεκίνησε με λάθος από τον Λόκετ με αποτέλεσμα να δεχτεί το κάρφωμα από τον Σλαφτσάκη. Οι φιλοξενούμενοι με ένα «νεκρό» επιθετικά διάστημα επέτρεψαν στον γηπεδούχο Κολοσσό να πάρει και πάλι τα ηνία του αγώνα διατηρώντας διαφορά 10 πόντων (64-54 στο 32’). Ο Χάνλαν με τρεις βολές έφερε το παιχνίδι στους 5 πόντους στο τελευταίο δίλεπτο με την μπάλα να «βαραίνει» αλλά η ομάδα του Ηλία Καντζούρη κατάφερε με ένα κρίσιμο σουτ του Μομίροφ να απογειώσει και πάλι τη διαφορά στους δέκα, για να πανηγυρίσει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα, το έβδομο σε οκτώ εντός έδρας αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 34-32, 58-52, 77-64