Από τη Λέρο ανοίγει πανιά για 20η φορά η Αegean Regatta
Αθλητικά

Από τη Λέρο ανοίγει πανιά για 20η φορά η Αegean Regatta

Είκοσι χρόνια ζωής συμπληρώνει η Aegean Regatta, ο καταξιωμένος ιστιοπλοϊκός αγώνας που αποτελεί θεσμό για τα ναυταθλητικά δεδομένα της Ελλάδας και έχει περίοπτη θέση στην καρδιά των ιστιοπλόων αλλά και των κατοίκων του Αιγαίου Πελάγους.
Μετά από την αναγκαστική διακοπή του 2020 λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ανοίγει και πάλι πανιά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων αλλά και των κατοίκων των νησιών σταθμών του αγώνα.
Η Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και ξεκινά την Τρίτη 17 Αυγούστου, με την Τελετή Έναρξης στο Λακί της Λέρου και με στάσεις στην Κω και τη Σύμη, θα καταλήξει στη Ρόδο.
Το πρόγραμμα της Aegean Regatta 2021
Δευτέρα 16 Αυγούστου – Λέρος
16:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις
Τρίτη 17 Αυγούστου – Λέρος
10:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις
20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών
21:00 Τελετή Έναρξης
Τετάρτη 18 Αυγούστου – Λέρος
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Λέρος – Κως, περίπου 35nm
Πέμπτη 19 Αυγούστου – Κως
Ελεύθερη Ημέρα
Παρασκευή 20 Αυγούστου – Κως
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Κως – Σύμη, περίπου 42nm
Σάββατο 21 Αυγούστου – Σύμη
Ελεύθερη Ημέρα
Κυριακή 22 Αυγούστου – Σύμη
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Σύμη – Ρόδος, περίπου 22nm
Δευτέρα 23 Αυγούστου – Ρόδος
11:00 Παράκτιες Διαδρομές, Ρόδος
21:00 Τελετή Λήξης
Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης δηλώνει για τον αγώνα: “Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τον θεσμό της ‘Aegean Regatta 2021’ που αυτή τη χρονιά εορτάζει τα 20 χρόνια από την έναρξή του. Ένας θεσμός τομή για τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου που σε αγαστή συνεργασία διοργανώνει με την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ένας θεσμός σταθμός στα ναυταθλητικά δρώμενα του Αιγαίου, της χώρας αλλά και της Μεσογείου. Η χώρα μας, με την πλούσια ναυτική παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά, ανοίγει πανιά και ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και με σεβασμό στη θάλασσα και τους νησιώτες της.”
Η Aegean Regatta για το 2021 θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με παράλληλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, τους ιστιοπλόους, τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών.”
“Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους ιστιοπλόους, που λαμβάνουν μέρος στη Regatta μας, μια διοργάνωση πρότυπο στον χώρο του Αιγαίου πελάγους. Ας αποτελέσει η φετινή γενέθλιος χρονιά μια ευκαιρία για προσέλκυση νέων λάτρεων της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας με φόντο το μπλε της ελληνικής μας θάλασσας.”
Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2021 είναι ο Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ και συνδοργανωτές όμιλοι οι: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος ΜυτιλήνηςΛ.Ο.Ι.Α.Θ. ΜυτιλήνηςΝ.Ο. ΣάμουΝ.Ο. ΧίουΠΕΚΕΒ Χίου.