Τα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Κω, παρουσία Γιαννακόπουλου, Πλεύρη, Γκάγκα (Φωτο-Βίντεο)
Ρόδος

Τα εγκαίνια του Νέου Συστήματος Παροχής Οξυγόνου στο Νοσοκομείο Κω, παρουσία Γιαννακόπουλου, Πλεύρη, Γκάγκα (Φωτο-Βίντεο)

Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Βουλευτών αλλά και των τοπικών αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Μαρτίου η εκδήλωση για τα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου και του συμπιεστή αναγόμωσης φιαλών, που υλοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Πρόκειται για μία γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου ΜΟ2CSS-20C6-2-12m3/h με δυνατότητα και αναγόμωσης φιαλών (συμπιεστής οξυγόνου) που θα ενισχύσει σημαντικά το Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ ΚΩ.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ευχαρίστησε τη Βιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ για τη δωρεά της προς το νοσοκομείο της Κω.

Αναφορικά με τη στελέχωση του νοσοκομείου της Κω ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Μίνα Γκάγκα εκπονείται ένα συνολικό πρόγραμμα για τη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων και ειδικά των νοσοκομείων της ακριτικής Ελλάδας.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο της Κω δεν καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα γίνουν ανακοινώσεις για την καλύτερη δυνατή στελέχωσή του. Ο κ. Πλεύρης εκτός των κινήτρων για την καλύτερη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, ξεκαθάρισε ότι στη φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να θεσμοθετήσει τις δυνατότητες ιδιωτών ιατρών να παρέχουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία με θεσμοθετημένο τρόπο, με τη σχέση part time αλλά αντίστοιχα και τη δυνατότητα των ιατρών του ΕΣΥ, με διαφόρους τρόπους, να μπορούν να μην έχουν τον σκληρό πυρήνα με τον οποίο λειτουργούν σήμερα.

Η κ. Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι είναι χαρούμενη που βρίσκεται στην Κω, ένα νησί που αγαπά όπως είπε και επισκέπτεται συχνά. Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται μια λύση για τα προβλήματα της περιοχής, η οποία σύντομα θα ανακοινωθεί, τονίζοντας ότι στην επίσκεψή της άκουσε όλα τα προβλήματα έτσι ώστε να δοθούν λύσεις.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι Υπουργοί σημείωσαν ότι σε περίπου ένα μήνα μαζί με τις προκηρύξεις πρόσληψης νοσηλευτών, ιατρών και λοιπού προσωπικού πανελλαδικά θα ανακοινωθούν και κίνητρα στους γιατρούς για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην περιφέρεια.

Δείτε παρακάτω τις ομιλίες από την εκδήλωση των εγκαινίων καθώς και τις δηλώσεις των Υπουργών και των Βουλευτών.

Για την ομιλία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου πατήστε εδώ