Γιάννης-Παππάς-Βασίλης-Κοντοζαμάνης
Ρόδος

Γ.Παππάς : Σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη

Πραγματοποίησα σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη , με τον οποίο συζητήθηκε η εξέλιξη των εμβολιασμών στη Ρόδο, την Κω και την Κάλυμνο.
✅11 εμβολιαστικά κέντρα μαζί με το εμβολιαστικό κέντρο της Έμπωνας που ξεκίνησε ξανά από σήμερα η πλατφόρμα.
✅Στη Ρόδο ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρ. Ροϊλός προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας τουλάχιστον εφτά νέων εμβολιαστικών γραμμών καθώς και άλλων δυνατοτήτων.
✅Πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού για τα νοσοκομεία Ρόδου, Κω και Καλύμνου ώστε να συμμετέχουν στα εμβολιαστικά κέντρα.
✅Ζήτησα να ανοίξουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές Johnson & Jonhson σε Ρόδο, Κω και Κάλυμνο διότι ως μονοδοσικό εμβόλιο προτιμάται και θα καλύψει μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιο άμεσα.
✅Στην Κω θα λειτουργήσει από Δευτέρα το εμβολιαστικό κέντρο στην Αντιμάχεια, με προοπτική να προστεθούν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές.
✅Συζητήσαμε επίσης τη δυνατότητα που δίνεται μέσω της νέας πλατφόρμας να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά πολυιατρεία και διαγνωστικά. Ήδη η κλινική Euromedica στη Ρόδο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο, ενώ κάλεσα πολυιατρεία και διαγνωστικά κέντρα να συμμετέχουν στην πλατφόρμα.
✅Έγινε επιπρόσθετα εκτενής αναφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Ρόδου και την αδυναμία να πραγματοποιηθούν τακτικά χειρουργεία. Επικοινώνησα με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα διοριστεί στο ΓΝΡ μία νέα αναισθησιολόγος.
✅Τέλος, όσον αφορά τα self tests για το νησί του Καστελλορίζου έχει ήδη προγραμματιστεί η προμήθεια τους την Παρασκευή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια μέχρι το τέλος του μήνα στους δικαιούχους μέσω του φαρμακείου του νησιού.