Ρόδος

Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι των Απολλώνων για το ενδεχόμενο δημιουργίας αιολικού πάρκου στον Προφήτη Ηλία

Σε ετοιμότητα δηλώνουν οι κάτοικοι των Απολλώνων για το ενδεχόμενο δημιουργίας αιολικού πάρκου στον Προφήτη Ηλία, εξαιτίας πληροφοριών που θέλουν τον αποχαρακτηρισμό αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται στην περιοχή του ορεινού όγκου, προκειμένου να εγκατασταθεί στο σημείο αιολικό πάρκο!

Ανακοίνωση από ομάδα κατοίκων της περιοχής Απολλωνων και των γύρω περιοχών, την οποία δημοσιοποίησε ο Π. Εγγλέζος

Πριν 2 ημέρες ενημερωθήκαμε ότι εταιρεία που τοποθετεί ανεμογεννήτριες-αιολικά -υβριδικά πάρκα, με την συνδρομή ανθρώπων της Αρχαιολογίας, θα μεταβούν στην τοποθεσία Ιτρυώνας (Πρόποδες του βουνού Προφήτης Ηλίας Ρόδου, κτήση της Κοινότητας Απολλώνων με κατεύθυνση προς περιοχή Λέλος (Απόλλωνα Ρόδου).

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ. Ετοιμάζονται για αποχαρακτηρισμό αρχαιολογικού χώρου της συγκεκριμένης περιοχής. Ενημερώνουμε και υπενθυμίζουμε, με κάθε “καλή πρόθεση”, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ότι η περιοχή από την τοποθεσία Ιδρυώνας περιβάλλεται από τα Κυκλώπεια τείχη (300m ΒΔ από το Μοναστήρι των Ασωμάτων) και τον αρχαίο Δήμο Λελίων, όπου μετά από δικές σας ανασκαφές βρέθηκαν μεταξύ άλλων ξίφη, περικεφαλαίες, αγγεία, αγαλματάκια βοοειδών, πολλοί τάφοι, όλα της Αχαϊκής Εποχής. Επίσης στην ίδια περιοχή (τοποθεσία – στους αγιούς) ανακαλύφθηκαν χαλάσματα 2 παλαιότερων εκκλησιών.

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι παραπάνω πληροφορίες για αποχαρακτηρισμό των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας, θα μας βρείτε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σας με κάθε τρόπο και μέσο.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είναι όμορη με το σημείο εκκίνησης της πρόσφατης καταστροφικης πυρκαγιάς , με ότι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας μας.