Κ.Μπιζάς-Έπαρχος Πάρου: "Τη φήμη της ως κορυφαίου ελληνικού νησιού στον Nαυταθλητισμό, επιβεβαιώνει η Πάρος, φιλοξενώντας το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νήσων Αιγαίου & Κρήτης
Περιφέρεια

Κ.Μπιζάς-Έπαρχος Πάρου: “Τη φήμη της ως κορυφαίου ελληνικού νησιού στον Nαυταθλητισμό, επιβεβαιώνει η Πάρος”

Τη φήμη της ως κορυφαίου ελληνικού νησιού στον Nαυταθλητισμό, με πλούσια παράδοση και πολλές διακρίσεις, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά η Πάρος, φιλοξενώντας το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νήσων Αιγαίου & Κρήτης ( OPTIMIST – LASER ).
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, με πανελλήνια εμβέλεια, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Πάρου, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω διοργάνωση ενισχύει την φήμη του νησιού ως ιδανικού προορισμού για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, του windsurfing και του kitesurfing, που όλο και πιο συχνά το επιλέγουν τα τελευταία χρόνια.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος έγινε την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022. Τις δύο πρώτες ημέρες 22 και 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το προπονητικό camp προετοιμασίας και στις 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου οι αγώνες του πρωταθλήματος.
Οι ιστιοδρομίες διεξήχθησαν στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του πανέμορφου κόλπου της Παροικίας, με τη συμμετοχή 175 αθλητών από τους Ναυτικούς Ομίλους : ΣΥΡΟΥ, ΑΝΔΡΟΥ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΠΑΡΟΥ, ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΝΑΙΑΣ ΠΑΡΟΥ, ΡΟΔΟΥ, ΚΩ, ΧΙΟΥ, ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ, ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ και ΓΑΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Τα συμμετέχοντα σκάφη φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου.
Ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου, Κώστας Μπιζάς, στην διάρκεια του χαιρετισμού του, στην τελετή λήξης του Πρωταθλήματος, αφού συνεχάρη τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους που συμμετείχαν, αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει η Περιφερειακή Αρχή στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στα νησιά της, τα οποία συνδιοργανώνει και στηρίζει ενεργά, καθώς μέσα από τις μεγάλες διοργανώσεις, αναδεικνύεται η μοναδικότητα αλλά και οι μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που διαθέτουν τα νησιά και που είναι χρέος όλων να αναζητήσουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση και του εναλλακτικού τουρισμού, όπως και του τουρισμού εμπειρίας.
Ο κ. Μπιζάς επισήμανε ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει διαχρονικά, σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, ένα από τα κορυφαία Ελληνικά νησιά στον ναυταθλητισμό με πλούσια παράδοση και πολλές διακρίσεις. Επίσης ευχαρίστησε τους νεαρούς αθλητές, τους προπονητές, τις διοικήσεις και τα μέλη των ναυτικών ομίλων, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης.
Τέλος έστειλε και το δικό του μήνυμα για τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, ζητώντας από τους αθλητές να υπηρετήσουν στην ζωή τους με συνέπεια το αθλητικό ιδεώδες. Ένα ιδεώδες που καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα, την συνεργασία, την σωστή – ειρηνική συμπεριφορά προς τους λαούς όλης της γης.
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που συμμετέχουν σε λεμβοδρομία, ιστιοφόρο, ωκεανός και κείμενο που λέει "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΊΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 2022 OPTIMIST- LASER 24-26/02 2022 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΟΥ GRE ADJI GRE"