Η Περιφέρεια ουδέποτε αρνήθηκε αρμοδιότητά της
Περιφέρεια

Η Περιφέρεια ουδέποτε αρνήθηκε αρμοδιότητά της

Απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε δημοσιεύματα που φέρουν τον Δήμο Κω να τοποθετεί κιγκλιδώματα στο γεφύρι του Αγίου Βασιλείου, χωρίς να είναι αρμοδιότητά του

 

Σε ερώτηση που κάναμε προς τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σχετικά με αυτά που έχουν γραφεί τις τελευταίες μέρες για το γεφύρι του Αγίου Βασιλείου και συγκεκριμένα για την δήλωση του Δημάρχου ότι τις επόμενες μέρες θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα , χωρίς αυτό να είναι στην αρμοδιότητά του, πήραμε την παρακάτω απάντηση:

 

Η Περιφέρεια δια των αρμοδίων υπηρεσιών της, απάντησε άμεσα στο ερώτημα του εμπειρογνώμονα ότι το γεφύρι ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Κω και όχι της Περιφέρειας, βάση σχετικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που πέρασε και σε ΦΕΚ το 2021.

Θελήσαμε σωστό, από την στιγμή που απάντησαν επίσημα οι Υπηρεσίες μας στον εμπειρογνώμονα της οικογένειας, να μην κάνουμε περαιτέρω δηλώσεις για το θέμα αυτό, με γνώμονα τον σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων. Τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να επιλύονται μόνο με τις κατά τον νόμο σχετικές διαδικασίες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκτελεί εκατοντάδες έργα εκτός της αρμοδιότητάς της, για να καλύψει τις ανάγκες των 50 νησιών της, συνάπτοντας με τους Δήμους δεκάδες Προγραμματικές Συμβάσεις κάθε χρόνο, ακριβώς για να μπορέσει να λειτουργήσει και πέραν των αρμοδιοτήτων της. Στην Κω μάλιστα σήμερα, η Περιφέρεια εκτελεί 3 έργα που δεν είναι στην αρμοδιότητά της.

Όταν λοιπόν ο Δήμος της Κω ετοιμάζεται να τοποθετήσει κιγκλιδώματα στο εν λόγω γεφύρι, όπως τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ της Κω, δεν κάνει χάρη σε κανένα. Υλοποιεί την εκ του νόμου αρμοδιότητά του.

Αυτή η Περιφέρεια, που έχει το πανελλήνιο ρεκόρ έργων εκτός αρμοδιότητας της, μπορεί να κατηγορηθεί για οτιδήποτε άλλο, σε καμία περίπτωση όμως ότι αρνείται αρμοδιότητα.

 

Πηγή kostoday.com