Ξεχωριστή η παρουσία της Περιφέρειας στην Expotrof
Περιφέρεια

Ξεχωριστή η παρουσία της Περιφέρειας στην Expotrof

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε και φέτος ένα ηχηρό μήνυμα στην έκθεση τροφίμων και ποτών, την EXPOTROF με ένα καλοστημένο περίπτερο, που συγκέντρωσε πλήθος ενδιαφερομένων.
Τα προϊόντα των παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου απετέλεσαν πόλο έλξης των επισκεπτών εμπόρων γιατί ξεχώριζαν για την ποιότητα και την λεπτομέρεια στην παραγωγή και στην γεύση.
Η Περιφέρεια μας παρούσα με παραγωγούς από 11 νησιά. Ρόδος, Σύρος, Τήνος, Νάξος, Κως, Κέα, Σχοινούσα, Πάρος, Σίκινος, Κάλυμνος, Αμοργός, με υπέροχα προϊόντα που παράγει η αιγαιοπελαγίτικη γη, ζυμωμένα με τον ήλιο και την αύρα της θάλασσας του Αιγαίου αλλά και το μεράκι των παραγωγών μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βράβευση, με το πρώτο platinum βραβείο του τυροκομείου Μπαρμπούνης από το Φιλώτη Νάξου, στον πανελλήνιο διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας, που διοργανώθηκε.
Παράλληλα οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με συντονιστή τον αρχισέφ Κώστα Μπουγιούρη μάγεψαν με τις δημιουργίες τους, όλες με υλικά παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου. Τα αρώματα και οι γεύσεις έδωσαν ένα άλλο υπέροχο χρώμα στο περίπτερο της Περιφέρειας.
Τα εύσημα για το περίπτερο μας δέχθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος στον Αγροτικό τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου και τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Ο κ. Ζαννετίδης έδωσε το παρόν στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή το απόγευμα και επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας μιλώντας με τους εκθέτες παραγωγούς για τα θέματα που τους απασχολούν. Επίσης, την επομένη, παρέστη και στην τελετή βράβευσης των καλυτέρων προϊόντων.
Μάλιστα ήταν αυτός που παρέλαβε το βραβείο για το τυροκομείο Μπαρμπούνης Νάξου, λόγω απουσίας εκπροσώπων. Στα βραβεία ξεχώρισαν και οι φρέσκοι χυμοί Rubisco ψυχρής έκθλιψης του Θωμά Σύρμου από τη Ρόδο.
Ο χυμός Pineapple express με ανανά, σπανάκι, λεμόνι, μήλο και μέντα απέσπασε δύο ασημένια βραβεία στα Athens Fine Food Awards (AFFA) by Expotrof στις κατηγορίες πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος ( Silver Award-Best AFFA Newcomer 2022) και καλύτερου ποτού (Silver Awaed-Bwst AFFA Spirits/Drinks/Refreshments 2022).
Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το πρωί ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση εργασίας με την γενική γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου, στο Υπουργείο με θέματα συζήτησης όλα όσα απασχολούν τους νησιώτες παραγωγούς.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου δεν παρέλειψε να τονίσει την μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας τόσο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, όσο και για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα νησιά μας.
Επεσήμανε, βέβαια το διαφορετικό κόστος των ζωοτροφών και των λιπασμάτων σε στερεά και νησιωτική Ελλάδα, κάτι που αποτελεί τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Κλείνοντας ανέφερε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια ανάδειξης των νησιωτικών προϊόντων πέρα από τα στενά σύνορα των νησιών, αλλά και της χώρας.
Το Γραφείο Τύπου