Με τα τρακτέρ στην πόλη της Ρόδου οι αγρότες
Ρόδος

Με τα τρακτέρ στην πόλη της Ρόδου οι αγρότες

Συγκέντρωση στο κέντρο της Ρόδου, στην πλατεία Δημαρχείου, το πρωί της Δευτέρας 21 Φλεβάρη θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Νότιας Ρόδου, μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Καλούν τους αγρότες από το υπόλοιπο νησί να συμμετάσχουν.

Με πορεία με τα τρακτέρ τους  νωρίς το πρωί  από την Νότια Ρόδο  και λίγο μετά τις 11:30 όπου αναμένετε να φθάσουν στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ελευθερίας μπροστά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες στη Ρόδο

Οι αγρότες της Νότιας Ρόδου  θα επιδιώξουν συναντήσεις τόσο με την περιφερειακή όσο και με τη δημοτική αρχή αλλά και με τους βουλευτές του νομού για να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Η απόφαση ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη γενική συνέλευση αγροτών ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί κατάληψη του κτηρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες του δήμου στο Γεννάδι.

Σε σχετική πρόσφατη ανακοίνωσή τους, οι αγρότες της περιοχής, ανέφεραν τα εξής:
«Τα προβλήματά μας και τα αιτήματά μας είναι κοινά με τους συναδέλφους μας στην υπόλοιπη χώρα, που έχουν βγει εδώ και μια εβδομάδα στα μπλόκα. Το κύριο που ζητάμε οι αγρότες σε όλη τη χώρα από την κυβέρνηση, είναι να παρθούν άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, για να μπορούμε να μείνουμε στα χωριά μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε.
Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, δεν μας καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο.
Για το θέμα των ελαφιών εκφράστηκε οργή από όλους τους παρευρισκομένους, καθώς αν δεν αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, ο πρωτογενής τομέας του νησιού κινδυνεύει να εξαφανιστεί στα επόμενα χρόνια.
Με τα παραπάνω δεδομένα αποφασίσαμε συλλογικά να βγούμε και εμείς στον δρόμο. Οι μορφές των κινητοποιήσεων θα αποφασίζονται με συνελεύσεις στον χώρο του αγροτικού μπλόκου.

Τα αιτήματά μας προς την κυβέρνηση είναι:
1. Μέτρα μείωσης του κόστος παραγωγής.
2. Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και εξοπλισμό.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο.
4. Επιδότηση ζωοτροφών.
5. Προστασία από φυσικές καταστροφές και αποζημίωση στο 100%.
6. Να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο σε όλα τα προϊόντα που αφορούν στη γεωργία, κτηνοτροφία και μελισσοκομία (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, εφόδια για τους μελισσοκόμους κ.λπ.).
7. Άμεση εύρεση λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα ελάφια (ολοκληρωτικές καταστροφές καλλιεργειών, τροχαία ατυχήματα) γιατί αρκετά χρόνια τώρα ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο πρόβλημα χωρίς να έχει δοθεί κάποια ουσιαστική λύση.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ:

Σαββίδης Γεώργιος,

Ακκούρης Σταύρος,

Κώστας Θωμάς,

Περούλης Εμμανουήλ, Φραζής Νικόλαος,

Πίκος Εμμανουήλ,

Μανωλάκης Γεώργιος».