Ανοικτή επιστολή του Εργατικού Κέντρου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Ρόδος

Ανοικτή επιστολή του Εργατικού Κέντρου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας απέστειλε η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. στον Υπουργό Εργασίας σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά τον εκσυγχρονισμό του Ε.Φ.Κ.Α. και τη διεύρυνση της έννοιας της εποχικότητας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κύριοι,
Στην τροπολογία που καταθέσατε στο νομοσχέδιο που αφορά τον εκσυγχρονισμό του Ε.Φ.Κ.Α., στο οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων τη διεύρυνση της έννοιας της εποχικότητας των επιχειρήσεων για την επιδότηση της ανεργίας για το έτος 2021, γενικά αναφέρεται ότι «Ειδικά για το έτος 2021, για τον προσδιορισμό μιας εργασίας ως εποχιακής τίθεται ως προϋπόθεση ότι, για το χρονικό διάστημα του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο δεν λειτουργεί, δεν απασχολεί προσωπικό που υπερβαίνει το 27% του μέσου όρου του προσωπικού, το οποίο απασχολεί κατά την περίοδο αιχμής της δραστηριότητάς της, (αντί για 25% που είναι η γενική διάταξη).

Η τροπολογία αυτή με το ποσοστό του 27%, στην ουσία είναι δώρον-άδωρο για τους εποχικά εργαζομένους που απασχολούνται στην περιοχή μας και κατ’ επέκταση για τους εργαζομένους που απασχολούνται στις τουριστικές περιοχές (Κω- Κρήτη κτλ), διότι, για να έχει σημασία και ουσία η διάταξη αυτή, πρέπει το ποσοστό να αυξηθεί τουλάχιστον στο 32% του μέσου όρου του προσωπικού.

Σας ζητάμε λοιπόν να αλλάξετε αυτό το ποσοστό ώστε να καλυφθεί η ανάγκη που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τους εποχικά εργαζομένους ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν περισσότεροι συνάδελφοί μας λόγω των δύσκολων ημερών που διανύουμε.

Για τη Διοίκηση
Ο πρόεδρος: Εγγλέζος Παναγιώτης
Ο γεν. γραμματέας: Φραντζολάκης Γεώργιος»