Στην ψηφιακή εποχή περνά η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου
Δήμος

Στην ψηφιακή εποχή περνά η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη και τους νομικούς συμβούλους

 

Συνάντηση με τους νομικούς συμβούλους της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου είχε ο αντιδήμαρχος & αναπληρωτής δημάρχου, Στράτος Καρίκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας και τις βασικότερες υποθέσεις που εκκρεμούν.

Ο κ. Καρίκης ευχαρίστησε τους παλαιότερους νομικούς συμβούλους, κ. Δημήτρη Σαλαμαστράκη, κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου κ. Εμμανουήλ Στάγκα και κ. Κωνσταντίνο Γιαννακό, καθώς επίσης την ειδική συνεργάτη του Δημάρχου, κα  Μαριέττα Χατζηγιώργη για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και προσφέρουν. Ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους νέους νομικούς συμβούλους κα Αναστασία – Γεωργία Παπανικολάου και κ. Μιχαήλ Καραγιάννη στο απαιτητικό και συνάμα καίριας σημασίας έργο που αναλαμβάνουν.

Η νομική υπηρεσία χειρίστηκε εκατοντάδες νομικά θέματα με σοβαρότητα και αποτελεί την πλέον νευραλγική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, τόνισε ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης, ο οποίος επεσήμανε ότι απαιτείται ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της και η υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ψηφιοποίηση και μηχανοργάνωση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής και  τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής του Δήμου Ρόδου, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο θα πρέπει να αποτελέσει κύρια προτεραιότητα.

Άλλωστε, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εντάσσεται στις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής του Αντώνη Καμπουράκη, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η ηλεκτρονική ενημέρωση των φακέλων της νομικής υπηρεσίας θα συντελούσε στην αμεσότερη και ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, τόνισε ο κ. Καρίκης, ο οποίος ζήτησε από τους παλαιότερους νομικούς συμβούλους να συνεχίσουν την ενημέρωση των νέων συναδέλφων τους, ώστε να είναι ομαλότερη η προσαρμογή τους στα νέα τους καθήκοντα. 

Τέλος, ο κ. Καρίκης ανέφερε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η νομική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, ενός από τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα, με την πρόσληψη δύο ακόμη νομικών συμβούλων, κάτι που είναι αναγκαίο λόγω του τεράστιου όγκου των υποθέσεων που χειρίζεται.

 

 

 

 

Εκ του γραφείου τύπου