Γιώργος Χατζημάρκος: «Δημοπράτηση του κλειστού στον Αρχάγγελο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022»
Αθλητικά

Γιώργος Χατζημάρκος: «Δημοπράτηση του κλειστού στον Αρχάγγελο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022»

Σπουδαίες ειδήσεις με συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον των αθλητικών έργων στον Αρχάγγελο και την περιοχή της Λειβάδας προέκυψαν μέσα από τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στην εκπομπή «Ο κόσμος σήμερα» του Κλεάνθη Λοΐζου στο Kosmos Tv.

Μετά από σχετική ερώτηση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αρχαγγέλου, Νίκου Διμέλη, ο περιφερειάρχης  ανακοίνωσε πως είναι θέμα χρόνου να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα στο γήπεδο 9χ9 εκεί, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα δημοπρατηθεί και το κλειστό στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όλα αυτά έρχονται ως συνέχεια στη στασιμότητα των τελευταίων μηνών σχετικώς με τα παραπάνω έργα και τον προβληματισμό στην τοπική κοινωνία του Αρχαγγέλου για το πώς μπορούσε να εξελιχθεί η όποια συνέχεια.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Χατζημάρκου:

«Για το 9χ9 είχε αντιμετωπίσει προβλήματα ο διαγωνισμός, επαναλήφθηκε και είναι ομαλή η εξέλιξή του. Δεν έχουμε αυτή της στιγμή κάποιο πρόβλημα. Είναι ζήτημα χρόνου η εγκατάσταση του αναδόχου εκεί για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Τα κλειστό είναι μια συμφωνία που έχουμε κάνει με τον Δήμο Ρόδου και μια δική μας δέσμευση και ποτέ δεν έχουμε πάρει πίσω το λόγο μας ή την υπόσχεσή μας.

Συνέβη το εξής: βρεθήκαμε ξαφνικά μ’ ένα πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κενό. Θα το καλύψουμε  πάρα πολύ σύντομα, είναι καθαρά χρηματοδοτικό το πρόβλημα.  Ολοκληρώνονται ταυτοχρόνως τα τεύχη δημοπράτησης κι όλα τα στοιχεία του διαγωνισμού και πιστεύω πολύ σύντομα να το ξεπεράσουμε κι αυτό και να το δημοπρατήσουμε σε κάθε περίπτωση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Πηγή Ροδιακή