Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αναλαμβάνει τις υποτροφίες 20 Δωδεκανήσιων φοιτητών
Ρόδος

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αναλαμβάνει τις υποτροφίες 20 Δωδεκανήσιων φοιτητών

 

ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τις υποτροφίες 20 Δωδεκανήσιων φοιτητών αναλαμβάνει να καλύψει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου μέσω του Ιδρύματος Υποτροφιών Δωδεκανήσου, όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Έπειτα από εισήγηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Υποτροφιών Δωδεκανήσου, εγκρίθηκε ομοφώνως από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου η καταβολή ποσού για την κάλυψη υποτροφιών 20 φοιτητών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με απόλυτη συναίσθηση του θεσμικού του ρόλου και σεβασμό απέναντι στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, συμμετέχει στο Ίδρυμα Υποτροφιών Δωδεκανήσου από της συστάσεως του Ιδρύματος το 1980, συνδράμοντας στο σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν μια σειρά από σημαντικά θέματα όπως:

  1. Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου: Παρουσίαση έργου από τον Πρόεδρο της ΑΝΔΩ & Δήμαρχο Χάλκης, κ. Άγγελο Φραγκάκη.
  2. Οικονομικό Επιμελητήριο: Ενημέρωση επί θεμάτων οικονομικής επικαιρότητας.
  3. ΕΛΦΕΕ Ρόδου : Ενημέρωση επί επίκαιρων φορολογικών θεμάτων.
  4. Τραπεζική Επικαιρότητα
  5. Νέος Αναπτυξιακός Νόμος
  6. Καθορισμός ύψους ημερήσιας αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων σύμφωνα με τον Ν. 4849/2021.
  7. Υλοποίηση δράσης για προβολή AEGEAN CUISINE σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου συμμετείχαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές:

Ο Δήμαρχος Χάλκης και Πρόεδρος της ΑΝΔΩ, κ. Άγγελος Φραγκάκης, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου – Παράρτημα Δωδεκανήσου, κ. Φώτης Κασέκας, ο Πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, κ. Νίκος Παπαγρηγορίου, ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Μανώλης Σαββής, ο Προϊστάμενος Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου της Π.Ν.ΑΙ, κ. Βασίλειος Γιαννούρης και ο Διευθυντής της ΑΝΔΩ κ. Κώστας Ζήφος.