Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Περιφερειακού Φυτωρίου συνεχίζονται
Περιφέρεια

Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Περιφερειακού Φυτωρίου συνεχίζονται

Η στήριξη του Περιφερειακού Φυτωρίου στους ακρίτες παραγωγούς μας είναι δεδομένη, και αυτό προκύπτει από τις καθημερινές παραδόσεις διαφόρων φυτών από όπου ζητηθούν.

Η Διοίκηση της Εταιρίας έκανε άμεσα αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου των Λειψών, ώστε να αποσταλούν μελισσοκομικά φυτά προκειμένου να φυτευτούν σε διαφορά σημεία του νησιού, για να υπάρξει τροφή για τις μέλισσες των παραγωγών κατά τους μήνες πριν την ανθοφορία του θυμαριού.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα η Εταιρία, παρέδωσε τα παρακάτω : 30 καλλιστήμονες, 30 χαρουπιές, 15 ευκάλυπτους, 50 λιγούστρα, 20 πεύκους, 5 δενδρολίβανα και 5 Λεβάντες.

Είναι γνωστό σε όλους πως η μεγάλη διάρκεια ανομβρίας που είχε η Δωδεκάνησος από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ανεξέλεγκτη βλάστηση και στέρησε τροφή από τις μέλισσες.

Η εξασφάλιση της παραγωγής ποιοτικού μελιού είναι για το Φυτώριο πρωταρχικός στόχος και γι αυτό η διοίκηση και οι υπάλληλοι της εταιρίας έχουν επικεντρωθεί σε μία μεγάλη προσπάθεια για την αύξηση της παραγωγής διαφόρων φυτών που θα συμβάλει στην τροφή των μελισσών.