Ερχονται 6θέσια και 9θέσια ταξί : Πιλοτική εφαρμογή από το Νότιο Αιγαίο
Περιφέρεια

Ερχονται 6θέσια και 9θέσια ταξί : Πιλοτική εφαρμογή από το Νότιο Αιγαίο

Από τουριστικές περιοχές, όπως τα νησιά της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, ξεκινούν πρωτοβουλίες για αλλαγή στη νομοθεσία ως προς την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου στη Ρόδο, σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, συζητήθηκε το θέμα των 6θέσιων και 9θέσιων ταξί, που αποτελεί προϊόν διαβούλευσης με τα Σωματεία των Αυτοκινητιστών Ταξί στο Νότιο Αιγαίο.

Ουσιαστικά, αυτό που πρόκειται να γίνει, είναι να εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής οχημάτων Ταξί, αλλά το πλαίσιο να είναι βιώσιμο και μη ανταγωνιστικό προς τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες Ταξί. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει κριτήριο για την εφαρμογή ανάλογης ρύθμισης αργότερα και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου το επιθυμούν οι επαγγελματίες.

Πέραν τούτου, ένα ακόμα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν ο νόμος για τα υδατοδρόμια, που πλέον δίνει τη δυνατότητα έκδοσης προσωρινής άδειας λειτουργίας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιοχές που είναι προς αδειοδότηση τα υδατοδρόμια, προκειμένου να δούμε να πετούν υδροπλάνα εντός του 2022.

«Θέλουμε, λοιπόν, τα υδροπλάνα να έχουν ένα βιώσιμο έργο και με τις πρωτοβουλίες που πήραμε γίνεται πολύ πιο εύκολη η λειτουργία των υδατοδρομίων και θα προσπαθήσουμε να έχουμε το καλοκαίρι τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων», δήλωσε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση, είναι η εφαρμογή από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του νέου νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια», με συνεργασία για την πιστοποίηση νέων εξεταστών από την Περιφέρεια ή τον Δήμο, ώστε να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι αιτήσεις.

Παράλληλα, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Δημόσιο και το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ, διαπιστώνοντας ότι η γενική εικόνα ήταν θετική.

Καταλήγοντας, όσον αφορά στον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, δόθηκε εντολή να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες η αναμόρφωσή του.