Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Δωδεκανήσου Χρήστου Μπάρδου με Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ρόδου
Περιφέρεια

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Δωδεκανήσου Χρήστου Μπάρδου με Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ρόδου

 

Σειρά συναντήσεων με Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ρόδου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου Χρήστος Μπάρδος.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην covid-19 εποχή, καθώς στη μεταβατική περίοδο επιβάλλεται η τήρηση και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε αυτές να πραγματοποιούνται με την προβλεπόμενη ασφάλεια.

Τα Δωδεκάνησα αποτελούν κοιτίδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναδεικνύουν τον διαφορετικό χαρακτήρα του κάθε τόπου, γεγονός που υιοθετεί απόλυτα ο κ. Μπάρδος, προγραμματίζοντας κύκλο συναντήσεων με όλους τους Συλλόγους και φορείς που συγκροτούν  τον βασικό πυρήνα Πολιτισμού της Δωδεκανήσου.

Η δρομολόγηση κοινών δράσεων με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόσημο μέσα από μία διαρκή και γόνιμη συνεργασία, βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών του, στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού, καθώς ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χρήστος Μπάρδος συναντήθηκε ήδη με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και του Συλλόγους «Καμάρι» Παστίδας και «Καλλιθέα» Κόσκινου.

Πιο συγκεκριμένα:

Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «ΚΑΜΑΡΙ»: Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Συλλόγου στην Παστίδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας, κατά την οποία συζητήθηκαν οι επόμενες εκδηλώσεις και αναλύθηκε ο βαθμός υποστήριξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η παράδοση των επιτυχημένων δράσεων θα συνεχιστεί, καθότι ο εν λόγω σύλλογος είναι από τους πλέον δραστήριους στο νησί.

Με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, ο κ. Μπάρδος συναντήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο Παναγιώτη Εγγλέζο. Η Ομοσπονδία αποτελεί το βασικό κορμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού μας, αφού απαρτίζεται από 53 συλλόγους. Η άμεση συνεργασία των δύο φορέων, θα αναβιώσει και θα βελτιώσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και του πιο απομακρυσμένου χωριού της Ρόδου. Αποφασίστηκε η δημιουργία καλενταριού εκδηλώσεων και οι επισκέψεις στους τοπικούς συλλόγους για την επίλυση προβλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΠΝΑΙ.

Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινού «Καλλιθέα»: Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στα γραφεία του Συλλόγου, στο χωριό Κοσκινού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. Συζητήθηκε η μεγάλη επιτυχία της ένταξης του μελεκουνιού στον τομέα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε με πρωτοβουλία αυτού του Συλλόγου, καθώς και περαιτέρω εκδηλώσεις, οι οποίες θα εδραιώσουν αυτή την επιτυχία, για το παραδοσιακό γλύκισμα του νησιού της Ρόδου, αφού και άλλα χωριά ασχολούνται με την παρασκευή του.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου των επαφών του,   ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου,  Χρήστος Μπάρδος, δήλωσε:

 

«Ο Πολιτισμός αποτελεί κομβικό σημείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, γι’ αυτό το λόγο, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, υποστηρίζει την ποιοτική αναβάθμιση των εκδηλώσεων και την ασφαλή επανεκκίνηση των πολιτιστικών δρώμενων σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. Πρόθεση μου μέσα από μεθοδική δουλειά -με την συμπαράσταση των φορέων όλων των νησιών της Δωδεκανήσου- να ενδυναμώσουμε τις πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, δημιουργώντας το απαραίτητο υπόβαθρο για κάτι θεμελιώδες, όπως ο Πολιτισμός για το Αιγαίο. Επενδύουμε στον Πολιτισμό, στοχεύουμε ν’ αναδείξουμε το πολιτιστικό μας κεφάλαιο, δημιουργώντας μία υπεραξία, η οποία θα είναι σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

 

Το Γραφείο Τύπου