Κακοκαιρία "Ελπίς": Στην πρώτη γραμμή τα μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου Επιχειρούν παντού, όπου χρειάζεται
Περιφέρεια

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Στην πρώτη γραμμή τα μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου Επιχειρούν παντού, όπου χρειάζεται (Φωτορεπορταζ)

 Στην πρώτη γραμμή τα μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  και του Δήμου Ρόδου  Επιχειρούν παντού, όπου χρειάζεται

Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος  “Η δουλειά στο οδικό δίκτυο της Ρόδου, που το βράδυ δέχθηκε πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού, είναι συνεχής και δεκάδες μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να το καταστήσουν ασφαλές το συντομότερο δυνατόν”
Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης: “Να είμαστε προσεκτικοί και να περιοριστούμε στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις”

Η χιονόπτωση είναι πραγματικά ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο για τη Ρόδο μας. Όσο όμως και αν μας συναρπάζει το χιόνι και να θέλουμε να το θαυμάσουμε από κοντά και να βγάλουμε φωτογραφίες, οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να περιοριστούμε στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις.
Η πολιτική προστασία του Δήμου Ρόδου με το προσωπικό και τον εξοπλισμό της, έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και επιχειρεί ασταμάτητα μαζί με τα συνεργεία των υπολοίπων υπηρεσιών μας, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλων των εθελοντικών ομάδων, ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, να μην αποκλειστούν τα χωριά.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνδράμουμε όλοι στην ασφάλεια του νησιού μας. Ας τηρήσουμε τη γενική αργία σήμερα και αύριο, παραμένοντας ασφαλείς στο σπίτι. Ακόμη όμως και στην περίπτωση των έκτακτων μετακινήσεων, συνιστούμε στους οδηγούς να μην αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και να αποφεύγουν τους επικίνδυνους ελιγμούς.
Η οδήγηση χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, χωρίς τα ενδεδειγμένα χειμερινά ελαστικά και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, είναι υπό τις παρούσες συνθήκες άκρως επικίνδυνη.
Ο  Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος  “Κηρύχθηκε γενική αργία για την προστασία των πολιτών και όχι για εκδρομές”
Η χθεσινή νύκτα και στη Ρόδο μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτοφανείς συνθήκες και αρκετές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών.
Ολες οι καταστάσεις αντιμετωπίστηκαν και συνεχίζουμε σήμερα με καθαρισμούς στο κύριο οδικό δίκτυο και σε όποια χωριά είναι αποκλεισμένα.
https://fb.watch/aLKIUTSpfi/
Έχουμε ζητήσει από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση που δεν είναι απολύτως αναγκαία, για την ασφάλεια τους.
Από τα ξημερώματα, στους δρόμους προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο και συναντάμε ουρές από αυτοκίνητα γεμάτα με οικογένειες και παιδιά!
Προφανώς γίνεται πολύ πιο δύσκολο το έργο των μηχανημάτων, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι κινούνται χωρίς αλυσίδες και κατάλληλα ελαστικά σε δρόμους που δεν είναι ασφαλείς για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Σήμερα, κηρύχθηκε Γενική Αργία για την προστασία των πολιτών και όχι για εκδρομές !
Παράκληση, να περιοριστούν οι μετακινήσεις έως την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
Δίνουμε μάχη σε δεκάδες νησιά για την αντιμετώπιση καταστάσεων που στα νησιά δεν έχουν προηγούμενο και η συνεργασία και κατανόηση των πολιτών είναι απαραίτητη.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, δρόμος και χιόνι
Η δουλειά στο οδικό δίκτυο της Ρόδου, που το βράδυ δέχθηκε πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού, είναι συνεχής και δεκάδες μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να το καταστήσουν ασφαλές το συντομότερο δυνατόν.
Σε όλα τα νησιά που επιχειρούμε, και είναι πολλά, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις κρίσιμες υποδομές, προστατεύοντας με απόλυτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας και τους υπέροχους εθελοντές για την εξαιρετική δουλειά που συνεχίζουν να κάνουν.
May be an image of 5 people and outdoors

Κοινότητα Απόλλωνα Ρόδου

Από νωρίς το πρωί άνοιξε το οδικό δίκτυο προς Απόλλωνα !!! Η επικοινωνία συνεχής με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Ευστρατίου τον αντιδήμαρχο κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη και τον Αντιδήμαρχο της Ενότητας κ. Σάββα Χριστοδούλου!!! Ενημερώνουμε ότι οι δρόμοι προς προφήτη Ηλία παραμένουν κλειστοί για λόγους ασφαλείας !!! Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους για την ανταπόκριση !!! Ευχαριστούμε επίσης τον προϊστάμενο καθημερινότητας της Ενότητας Καμείρου κ. Παναγιώτη Γιορδαμνή!!!!
Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου 
Οσο περνάει η ώρα περισσότερα τμήματα του οδικού δικτύου δίνονται σε κυκλοφορία. Το έργο των συνεργείων και των εθελοντών που επιχειρούν, το σαμποτάρουμε κυκλοφορώντας άσκοπα στους δρόμους. Ναι, είναι πρωτόγνωρες εικόνες και όλοι θέλουμε να τις δούμε από κοντά αλλά η ασφάλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
0:13 / 0:15
Το πρωί μας βρήκε στους δρόμους με πολλά τμήματα του οδικού άξονα της Ρόδου κλειστά. Προτεραιότητα η Ρόδου Λίνδου. ΜΗΝ μετακινείστε χωρίς σοβαρό λόγο. Δυσκολεύετε τις εργασίες διάνοιξης
Επί ποδός η Τροχαία Ρόδου και  η Α Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου.
Μπορεί να είναι εικόνα αυτοκίνητο, χιόνι και δρόμος
Η ΕΘΟΜΑΚ ΣΑΛΑΚΟΥ  στον χώρο ευθύνης της για την ομαλή εκκένωση του Προφήτη Ηλία από οχήματα που επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή μετά από εντολή της Πολιτικής προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας.