Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η βελτίωση του υφισταμένου οδικού δικτύου Δήμου Τήλου
Περιφέρεια

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η βελτίωση του υφισταμένου οδικού δικτύου Δήμου Τήλου

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Τήλου, στο πλαίσιο της παροχής τεχνικής υποστήριξης στους δήμους περιοχής ευθύνης της
Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους νησιωτικούς δήμους και κυρίως προς εκείνους που δεν διαθέτουν επαρκείς τεχνικές υπηρεσίες για την υλοποίηση μεγάλων έργων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, στη συνεδρίαση της 4ης Αυγούστου, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης και τον ορισμό επιτροπής διαγωνισμού και χειριστή, για την ανάθεση του έργου «Βελτίωση Υφισταμένου Οδικού Δικτύου Δήμου Τήλου», συνολικού προϋπολογισμού 1.012.520,26 ευρώ.
Το έργο αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα, συνολικού μήκους περίπου 2.800 μ. στο νησί της Τήλου, που ανήκει εξ ολοκλήρου στο δίκτυο NATURA 2000.
Περιλαμβάνει τη βελτίωση της βατότητας και ασφάλειας, την απορροή υδάτων, τη μόρφωση των πρανών και την αποφυγή της μόλυνσης για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού.
Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου:
• Έριστος – Αγία Ειρήνη – Δρόμο Λιβαδίων
• Θέση «Πελεκητάδος» – Δρόμο Λιβαδίων Θέση «Βουρναράς»
• Από «Φιλοξένια» – Αγία Ειρήνη
• Από Δρόμο Λιβαδίων Θέση ‘Βασιλούς» – Δρόμο Εριστού Θέση «Κενά»
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.012.520,26 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Αιγαίου.
Για την εκτέλεση του έργου έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Τήλου, βάσει της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες φορέα υλοποίησης του έργου, δηλαδή ωρίμανση, δημοπράτηση, παρακολούθηση και παραλαβή, επειδή ο Δήμος Τήλου, ως κύριος του έργου, δεν καλύπτει τις απαιτήσεις διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας ως δικαιούχου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.