Απατεώνες παριστάνουν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες.
Περιφέρεια

Απατεώνες παριστάνουν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες

Παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να αποσπάσουν χρήματα

Απατεώνες παριστάνουν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου καθώς επιτήδειοι παριστάνουν τους υπαλλήλους της και με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από προμηθευτές της.

Μάλιστα, το Τμήμα Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Διεύθυνσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δωδεκανήσου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή όλων και δίνει οδηγίες ώστε οι ανυποψίαστοι πολίτες να μην πέφτουν θύματα των απατεώνων παρέχοντας πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Επιτήδειοι παρακολουθούν τη Διαύγεια και βλέπουν τα εντάλματα πληρωμής. Στο ένταλμα αναφέρεται το όνομα του προμηθευτή και το ποσό. Καλούν τους προμηθευτές, εργολάβους κ.λπ. που πρόκειται να λάβουν χρήματα από την περιφέρεια, λέγοντας ότι είναι υπάλληλοι της περιφέρειας και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούν κωδικούς των λογαριασμών ή χρηματικά ποσά.

Δεν δίνουμε πρόσβαση σε λογαριασμό σε κανέναν, τα μόνα τηλέφωνα που θα σας καλέσουν είναι από την Tαμειακή Yπηρεσία της Περιφέρειας 2241360548-549-566 και το μόνο που θα σας ζητήσουν είναι κάποια δικαιολογητικά (φορολογική, ασφαλιστική) ή IBAN λογαριασμού για να σας κάνουν την κατάθεση. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσουμε πρόσβαση σε λογαριασμό ή κωδικούς e-banking ή να σας στείλουμε email για να πατήσετε link για επιβεβαίωση κ.ά.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους στα Επαρχεία και στη Ρόδο να ενημερώσουν τους προμηθευτές της περιφέρειας για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις».

Οι επιτήδειοι δρουν πολύ καιρό
Φαίνεται πάντως ότι οι επιτήδειοι δρουν με αυτόν τον τρόπο εδώ και πολύ καιρό και όπως δείχνουν τα πράγματα συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους υποδυόμενοι υπαλλήλους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για ν’ αποσπάσουν με διάφορους τρόπους στοιχεία και χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο η περιφέρεια σε ανακοίνωσή της είχε επισημάνει τη δράση κυκλώματος, ζητώντας από όσους συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες της να είναι προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και να μην δίνουν σε καμία περίπτωση πληροφορίες, ακόμα και αν οι απατεώνες υποδύονται υπαρκτά πρόσωπα.

Παρ΄ όλα αυτά λίγες μέρες αργότερα άγνωστοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιχείρηση που συνεργάζεται με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χωρίς όμως να το καταφέρουν, καθώς κίνησαν υποψίες στους υπεύθυνους που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν μάλιστα το όνομα προϊσταμένου Υπηρεσίας για να γίνουν πειστικοί ώστε να καταφέρουν να εξαπατήσουν την επιχείρηση.
Φαίνεται λοιπόν ότι το κύκλωμα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, παρά τη γνωστοποίηση του θέματος και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επιδεικνύεται μεγάλη προσοχή από τους προμηθευτές, εργολάβους και επιχειρηματίες που συνεργάζονται με την περιφέρεια.

Πηγή Ροδιακή