Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου
Περιφέρεια

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου

 

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου προκειμένου να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου βρίσκονται και τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τα οποία επιθεωρούν σε 24ωρη βάση το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ρόδου (Road Safety).

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε σχεδόν όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου κατά  τη  διάρκεια των νυχτερινών ωρών, χωρίς, ευτυχώς, να προκληθούν σοβαρά προβλήματα, ενώ ανάλογες καιρικές συνθήκες επικράτησαν στα νησιά των Κυκλάδων.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χιονόπτωση στο νησί της Ρόδου, κυρίως στις ορεινές περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά από χθες το απόγευμα.

Επειδή, μάλιστα, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις σε αυτές τις περιοχές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, από χθες το βράδυ, με την συνδρομή της αστυνομίας και εθελοντών έκλεισε τους δρόμους προς τις ορεινές περιοχές του Ατταβύρου και του Προφήτη Ηλία και απαγόρευσε την κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν και σε πιο πεδινές περιοχές, σε αρκετές από τις οποίες είχε να χιονίσει εδώ και δεκαετίες.

Προβλήματα μικρής έκτασης σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο, ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου και σε περιοχή γύρω από την πόλη στο νησί της Κω.

Οι υπηρεσίες συνεχίζουν να παραμένουν σε επιφυλακή

Χρειάζεται πάντως όπως συνιστούν οι ειδικοί, προσοχή για τους οδηγούς ενώ συνιστούν την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος  επισημάνει σε ανάρτηση του τα εξής

Η χθεσινή νύκτα και στη Ρόδο μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτοφανείς συνθήκες και αρκετές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών.

Όλες οι καταστάσεις αντιμετωπίστηκαν και συνεχίζουμε σήμερα με καθαρισμούς στο κύριο οδικό δίκτυο και σε όποια χωριά είναι αποκλεισμένα.

Έχουμε ζητήσει από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση που δεν είναι απολύτως αναγκαία, για την ασφάλεια τους.

Από τα ξημερώματα, στους δρόμους προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο και συναντάμε ουρές από αυτοκίνητα γεμάτα με οικογένειες και παιδιά!

Προφανώς γίνεται πολύ πιο δύσκολο το έργο των μηχανημάτων, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι κινούνται χωρίς αλυσίδες και κατάλληλα ελαστικά σε δρόμους που δεν είναι ασφαλείς για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Σήμερα, κηρύχθηκε Γενική Αργία για την προστασία των πολιτών και όχι για εκδρομές !

Παράκληση, να περιοριστούν οι μετακινήσεις έως την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Δίνουμε μάχη σε δεκάδες νησιά για την αντιμετώπιση καταστάσεων που στα νησιά δεν έχουν προηγούμενο και η συνεργασία και κατανόηση των πολιτών είναι απαραίτητη.

 

Η δουλειά στο οδικό δίκτυο της Ρόδου, που το βράδυ δέχθηκε πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού, είναι συνεχής και δεκάδες μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να το καταστήσουν ασφαλές το συντομότερο δυνατόν.
Σε όλα τα νησιά που επιχειρούμε, και είναι πολλά, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις κρίσιμες υποδομές, προστατεύοντας με απόλυτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας και τους υπέροχους εθελοντές για την εξαιρετική δουλειά που συνεχίζουν να κάνουν.
May be an image of 5 people and outdoors