Κ.Μπιζάς -Πάρος - Ναυάγιο : Με το "Blue Star Naxos" έφυγαν οι 63 μετανάστες
Περιφέρεια

Κ.Μπιζάς -Πάρος – Ναυάγιο : Με το “Blue Star Naxos” έφυγαν οι 63 μετανάστες

O Έπαρχος Πάρου  Κώστας Μπιζάς με ανάρτησή του στα social media έκανε γνωστό ότι  ”  Το πρωί της Δευτέρας οι μετανάστες μεταβιβάστηκαν στο πλοίο Blue Star Naxos προκειμένου να τους μεταφέρει στον Πειραιά και στη συνέχεια σε δομή φιλοξενίας”…

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ Μπιζά αναφέρει:

“Μόλις αναχώρησαν με δύο οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας οι μετανάστες – πρόσφυγες που διασώθηκαν από το ναυάγιο, στα ΒΔ του νησιού μας, την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην διάσωση, στην διαμονή, στην σίτιση και την φύλαξη τους. 

Ήταν ένα τραγικό γεγονός που έζησε το νησί μας αλλά τα αντανακλαστικά όλων ήταν άμεσα και δόθηκαν λύσεις στα περισσότερα από τα θέματα που προέκυψαν. Υπάρχουν ακόμη προς διεκπεραίωση ορισμένα σοβαρά ζητήματα. 

Το συμβάν που έζησε το νησί μας τις προηγούμενες ημέρες είναι κάτι πολύ συνήθες για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Η ευχή μας είναι να υπάρξει από τις αρμόδιες αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο, μια οριστική επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος και να σταματήσουν οι συνάνθρωποι μας, μετανάστες ή πρόσφυγες να ταλαιπωρούνται με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ψυχές στην στεριά ή στην θάλασσα.
Κ.Μ”.