Νέα Στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου (Οκτώβριος 2021)
Τουρισμός

Νέα Στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου (Οκτώβριος 2021)

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Οκτώβριο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Ρόδο [Επικαιροποιημένα στοιχεία Οκτωβρίου 2021]:

● Για τον Οκτώβριο του 2021, οι περισσότερες αναζητήσεις σε σχέση με διαμονή για τη Ρόδο προήλθαν από τη Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 2η θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.

● Τον Οκτώβριο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση της τάξεως του 32% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 παρατηρήθηκε μείωση των αναζητήσεων 36% από το Ηνωμένο Βασίλειο, 54% από την Πολωνία, 42% από την Ολλανδία, 44% από την Ιταλία, 39% από τη Γερμανία, 39% από τη Γαλλία, 43% από το Βέλγιο και 49% από την Αυστρία.

● Σε ετήσια βάση, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση κατά 108% από την Πολωνία, 231% από την Ολλανδία, 55% από την Ιταλία, 55% από τη Γερμανία, 94% από τη Γαλλία, 73% από το Βέλγιο, 20% για την Αυστρία και μείωση 36% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

● Συνολικά για το 2021, οις 3 τοπ χώρες στις διαδικτυακές αναζητήσεις για διαμονή στην Ρόδο είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο στην δεύτερη (που το 2020 ήταν πρώτο) και στην τρίτη θέση βρίσκεται σταθερά η Γαλλία. Σημαντική είναι και η αύξηση των αναζητήσεων από την Ολλανδία που είχε για το 2021 την μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή και βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3453 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Ρόδο.

 

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Ρόδου: https://analytics.tourix.gr/rhodes/