Όμιλος Nordic Leisure Travel Group: Καμία ακύρωση δεν θα κάνει στο πρόγραμμά του για τη Ρόδο
Τουρισμός

Όμιλος Nordic Leisure Travel Group: Καμία ακύρωση δεν θα κάνει στο πρόγραμμά του για τη Ρόδο

Καμία αλλαγή δεν θα κάνει στο πρόγραμμά του για τη Ρόδο ο Όμιλος Nordic Leisure Travel Group (NLTG) ο οποίος θα συνεχίσει κανονικά να στέλνει τουρίστες στο νησί μας, καθώς ο προορισμός είναι ασφαλής και δεν υπάρχει κίνδυνος λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Μάλιστα στο νησί μας βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη του Όμίλου που είχαν συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και επισκέφθηκαν τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν οι Σκανδιναβοί πελάτες τους, δίνοντας το μήνυμα ότι ο προορισμός δε διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Πρόκειται για τους κ.κ. Claes Pelvik υπεύθυνο επικοινωνίας του NLTG και Jan Vendelbo διευθύνοντα σύμβουλο του πρακτορείου Spies που ανήκει στον Όμιλο αλλά και επικεφαλής της ένωσης τουριστικών πρακτορείων της Δανίας οι οποίοι, διαπίστωσαν από κοντά ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ρόδου δεν έχει πληγεί και ότι οι πελάτες τους μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται κανονικά για διακοπές.

Μάλιστα χτες είχαν συνάντηση και με τον εντεταλμένο τουριστικής ανάπτυξης Δωδεκανήσου Κώστα Χρυσοχοΐδη στο ξενοδοχείο Sunprime Miramare στην οποία παρευρέθηκε και η εκπρόσωπος τύπου της περιφέρειας για το εξωτερικό Johanna Strand, καθώς και η γενική διευθύντρια των ξενοδοχείων του Ομίλου στην Ελλαδα NLTG Θέμις Κριαρά.

Αμέσως μετά οι κ.κ. Claes Pelvik και Jan Vendelbo σε δηλώσεις που έκαναν στη «Ρoδιακή» διαβεβαίωσαν ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει κανονικά να λειτουργεί σε ό,τι αφορά τη Ρόδο όπως έκανε μέχρι τώρα υπογραμμίζοντας ότι θεωρούν υποχρέωσή τους να συνεχίσουν την επιχειρηματικότητά τους στο νησί μας υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική κοινωνία όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.
Μάλιστα τόνισαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βάλουν τους πελάτες τους σε κάποιο κίνδυνο και ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό του νησιού είχε πληγεί από την πυρκαγιά ενώ το βόρειο τμήμα παραμένει ανέπαφο και η ζωή συνεχίζεται κανονικά.

Παράλληλα έκαναν γνωστό ότι υπάρχουν εύλογες ρωτήσεις από πελάτες για την κατάσταση του νησιού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακυρώσεις είναι ελάχιστες ακυρώσεις σε σχέση με τον όγκο των διακινούμενων πελατών.

Ειδικότερα ο κ. Jan Vendelbo δήλωσε τα εξής:

«Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας όπως το είχαμε σχεδιάσει. Δεν έχουμε ακυρώσει τίποτα απολύτως και δε θα ακυρώσουμε τίποτα. Θα ξεκινήσουμε και στις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά, αν αυτό είναι εφικτό.

Συνεχίζουμε με βάση το πρόγραμμά μας σε ό,τι αφορά τις πτήσεις. Εννοείται πως αυτό δεν θα το κάναμε αν υπήρχε κάποιος κίνδυνος για τους πελάτες μας που έρχονται στο νησί, καθώς εμείς ποτέ δε θα στείλουμε τους πελάτες μας σε προορισμούς που δεν είναι ασφαλείς και δεν προσφέρουν αυτό το οποίο προσδοκούν. Από τις πληροφορίες που έχουμε, όλα είναι φυσιολογικά, οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ασφαλώς, πολλοί πελάτες μας επικοινωνούν μαζί μας και μας ρωτούν αν είναι η Ρόδος ασφαλής και τι συμβαίνει εδώ.

Μόνο μία μικρή μειοψηφία αποφάσισε να ακυρώσει τις διακοπές της. Επίσης μία πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μέσα σε αυτή την κατάσταση ήταν τα μέσα ενημέρωσης στη Σκανδιναβία καθώς στην αρχή η εικόνα που υπήρχε ήταν ότι η φωτιά αφορούσε όλο το νησί. Κάλυπταν το θέμα πολλά μέσα ενημέρωσης και στην αρχή το μήνυμα που έβγαινε ήταν, “μην πάτε στη Ρόδο εξαιτίας της φωτιάς”.

Όμως, καταφέραμε σταδιακά να αλλάξουμε την εικόνα αυτή και μόλις πριν μερικές μέρες τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να μεταφέρουν μία διαφορετική εικόνα και να λένε ότι το βόρειο μέρος του νησιού είναι ασφαλές και όλα είναι φυσιολογικά εκεί».

Από την πλευρά του ο κ. Claes Pelvik δήλωσε τα εξής:

«Όλες οι πτήσεις του Ομίλου μας παραμένουν ενεργές και πραγματοποιούνται για τη Ρόδο κανονικά ενώ η πλειοψηφία των πελατών μας θα μείνει σε διάφορα ξενοδοχεία όπως εδώ στο Sunprime Miramare στα βόρεια του νησιού που δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου οπότε θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία φέρνοντας τουρίστες στα καταστήματα και στην αγορά του νησιού.

Τόσο οι πελάτες μας που ήρθαν το Σαββατοκύριακο όσο και αυτοί που ήρθαν χτες έχουν μία ικανοποιητική εμπειρία από τον προορισμό και τις διακοπές τους παρότι η κατάσταση στην περιοχή που κάηκε ήταν άσχημη

Η υπόλοιπη Ρόδος και η Μεσαιωνική Πόλη παραμένουν όμορφες όπως πάντα το ίδιο και τα ξενοδοχεία, ο καιρός είναι ωραίος και το προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να βοηθήσει. Το σημαντικό είναι πως πάνω από το 90% του νησιού δεν έχει επηρεαστεί από τη φωτιά, και αυτό το μήνυμα θέλαμε να περάσουμε, πως όλα είναι φυσιολογικά. Κάποιοι επέστρεψαν στα σπίτια τους αλλά κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να κάνουν ακόμα τις διακοπές τους στη Ρόδο.

Για όσους έφυγαν συγκεντρώσαμε τις αποσκευές τους και θα τις επιστρέψουμε σύντομα».

 

Πηγή Rodiaki