Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου Δωδεκανήσου : "Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου σας περιμένουμε στο Μαντράκι μπροστά από τον Ευαγγελισμό"
Ρόδος

Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου Δωδεκανήσου : “Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου σας περιμένουμε στο Μαντράκι μπροστά από τον Ευαγγελισμό”

 

Πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει οι επαγγελματίες της εστίασης  πανελλαδικά, την ερχόμενη Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης COVID19.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων ( ΠΟΕΣΕ)  επισημαίνει ότι πλέον βρίσκονται σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης.

Κατεβάζει «ρολά» η εστίαση

Αυτά είναι τα αιτήματα των εστιατόρων

 

Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου Δωδεκανήσου 

Στις 16/11/2021 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!

Αγαπητοί Συνάδελφοι της Εστίασης Γενικά Το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου Δωδεκανήσου Σας Καλεί Να στηρίξετε με την Υπογραφή σας την δυσφορία για την άδικη αντιμετώπιση του κλάδου !!

Την Τρίτη 16/11/21 σας περιμένουμε στο Μαντράκι μπροστά από τον Ευαγγελισμό !!

Επίσης σας πληροφορούμε πως δυο αντιπρόσωποι του Σωματείου μας θα παραβρεθούν στην Αθήνα Για να παραδώσουν το ψήφισμα μας μαζί με την ΠΟΕΣΕ στο Μαξίμου!!

Δεν έχει σημασία αν είσαι εστιατόριο η καφετέρια η μπαρ η Γρήγορο Φαγητό,Πιτσαρία κλπ όλους μας αγγίζουν τα μέτρα αυτά !!

Σας Περιμένουμε Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας αναγκαστήκαμε να αποφασίσουμε το οδυνηρό κλείσιμο των επιχειρήσεών μας, ακολουθώντας το κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΣΕ) και της ολομέλειας των Ενώσεων Μελών μας, για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η εστίαση, από το ξέσπασμα της κρίσης, έχει συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην τιτάνια προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού, με μεγάλη ζημιά της. Ωστόσο, όπως βεβαιώνεται από την καθημερινή εμπειρία μας και επαφή με εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και πελάτες, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αναποτελεσματικά, κοστοβόρα, ανεφάρμοστα και τιμωρητικά. Είναι μέτρα που μετακυλύουν στον επαγγελματία υποχρεώσεις της Πολιτείας, αναθέτοντας μας ευθύνες που δεν μας αναλογούν και μας φέρνουν σε αδικαιολόγητη προστριβή με τους πελάτες μας (έλεγχος πιστοποιητικών, ταυτοπροσωπία κτλ). Είναι μέτρα που μειώνουν ακόμη και κατά 50% τη δυνητική πελατεία μας, συρρικνώνοντας δραματικά τον κύκλο εργασιών μας, επιτείνοντας το πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης με δραματικές επιπτώσεις ως προς τις θέσεις εργασίας.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα διεκδικούμε • Αναπροσαρμογή (μείωση) των προστίμων.

• Μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε ΜΗ επιστρεπτέες.

• Συμμετοχή της ΠΟΕΣΕ στις αρμόδιες γνωμοδοτικές επιτροπές πριν την λήψη των αποφάσεων.

• Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.

• Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%. • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.