Η Ρόδος τίμησε τον Πολιούχο της Αγ. Κωνσταντίνο τον Υδραίο
Δήμος

Η Ρόδος τίμησε τον Πολιούχο της Αγ. Κωνσταντίνο τον Υδραίο (ΦΩΤΟ)

 

Με κάθε επισημότητα και την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε, ο Πολιούχος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου νεομάρτυρας Άγιος Κωνσταντίνος, ο Υδραίος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου 2021  με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου και την Παράκληση του Αγίου στο παρεκκλήσιο στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου και την Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιερής Εικόνας του Αγίου Κωνσταντίνου Υδραίου στην πόλη της Ρόδου μέχρι το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου έγινε Αρτοκλασία από τον επιχώριο ποιμενάρχη Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Το παρών  έδωσαν πέραν του ιερού κλήρου από όλο το νησί, οι τοπικές αρχές, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ Aντώνης Καμπουράκης, οι βουλευτές  της Ν.Δ. κ. κ Μάνος Κόνσολας ,Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς , οι αντιπεριφερειάρχες κ. Χρήστος Ευστρατίου,  Φιλήμονας  Ζαννετίδης , Χαρούλα Γιασιράνη , η πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ κ. Έφη Χαραλαμποπούλου,  ο  πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης Ρόδου της ΝΔ κ. Αντώνης Αρφαράς, ο κ. Μηνάς Νικολάου, ο κ.Κυριάκος Αρχοντάκης , αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος πιστών, που έσπευσαν από νωρίς το πρωί να παρακολουθήσουν την λειτουργία και τις εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ Αντώνης Καμπουράκης επεσήμανε σε δηλώσεις του τα εξής :

“Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τη Ρόδο που γιορτάζει τον Πολιούχο της, Άγιο Κωνσταντίνο Υδραίο. Σήμερα για πρώτη φορά, δεν θα αναφερθώ στον άστεγο Πολιούχο μας.

Το έργο της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Κωνσταντίνου Υδραίου ξεκινά και η Δημοτική Αρχή, σεβόμενη τις δεσμεύσεις της στο Ροδιακό Λαό, κλείνει το ένα μέτωπο μετά το άλλο.

Χρόνια πολλά στους Ροδίτες και στις Ροδίτισσες. Εύχομαι ο Άγιος να δίνει δύναμη και Υγεία σε όλους και του χρόνου να είμαστε πολλοί περισσότεροι, πολύ πιο κοντά και με μεγαλύτερη χαρά στα πρόσωπά μας”

 

 

Φωτο  Dimitris Bilias