Σε πρωταγωνιστικό ρόλο το Περιφερειακό Φυτώριο
Περιφέρεια

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο το Περιφερειακό Φυτώριο

Με μία σειρά επαφών του Προέδρου του Περιφερειακού Φυτωρίου Μιχαήλ Λουλού στην Δημοτική ενότητα Λινδίων και Νότιας Ρόδου, με στόχο την ενημέρωση και την συνεργασία για εκδηλώσεις και ενέργειες που αφορούν το περιβάλλον, η νέα διοίκηση δείχνει τον υπέρμετρο ζήλο που την διακατέχει για να προσφέρει και να πετύχει.
Ο πρόεδρος συνοδευόμενος από τον χωρικό αντιδήμαρχο Νικόλαο Καραμαρίτη επισκέφτηκε τις δημοτικές ενότητες Λινδίων και Νότιας Ρόδου. Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με τους προέδρους των κοινοτικών διαμερισμάτων και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.
Ο κ. Λουλούς ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις που αναπτύσσει το Περιφερειακό Φυτώριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Πεταλούδων ώστε να μετακινηθούν τα παιδιά με έξοδα της εταιρίας στο φυτώριο όπου τους δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον και τον πρωτογενή τομέα. Επίσης ενημέρωσε πως η εταιρία μπορεί να διαθέσει φυτά ώστε να δημιουργηθούν λαχανόκηποι στα σχολεία της περιοχής.
Ο πρόεδρος ενημέρωσε πως μπορούν να διατεθούν διαφορά δασικά φυτά και θάμνοι στα σχολεία ως προς την διαμόρφωση των εξωτερικών τους χώρων και μαζί με συστήματα άρδευσης για να ποτίζονται κατά την θερινή περίοδο.
Ο κ. Λουλούς ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο και τους προέδρους ότι μπορούν μετά από καταγραφή που θα γίνει στα διαμερίσματα τους σε πλατείες παρτέρια και δρόμους, με την βοήθεια γεωπόνου του Δήμου και κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή της εταιρίας Νικόλαο Ρένεση άμεσα να διατεθούν τα φυτά στις ενότητες Λινδίων και Νότιας Ρόδου για να γίνουν οι απαραίτητες φυτεύσεις και να διαμορφωθούν οι προτεινόμενοι χώροι.
Ο πρόεδρος επίσης ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο και τους προέδρους ότι, εντός των ημερών προκηρύσσεται το πρόγραμμα των νέων αγροτών όπου νέοι άνθρωποι κάτω των 41 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν ώστε να ενταχθούν. Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 35.000 έως 40.000 ευρώ.