ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ-21
Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: «Το Κτηματολόγιο Ρόδου θα λειτουργούσε ήδη, αν δεν είχε αναλωθεί τόσος χρόνος σε στείρα και ανηλεή παραγωγή επιστολών»

Απάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σε επιστολή του δικηγόρου Φώτη Κωστόπουλου για το Κτηματολόγιο Ρόδου
«Ο χρόνος που έχει αναλωθεί σε επιστολές, αρκούσε για να έχουν γίνει όσα απαιτούνται για την επαναλειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου. Το Κτηματολόγιο θα λειτουργούσε ήδη στο νέο χώρο που πρόθυμα και άμεσα παραχώρησε ο Δήμος Ρόδου, αν υπήρχε και από την πλευρά του ειλικρινής διάθεση συνεργασίας και όχι στείρα και ανηλεής παραγωγή επιστολών. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς και αυτό το έργο, γιατί, αν μπορούσαμε, θα το είχαμε ήδη κάνει».
Αυτό αναφέρει μεταξύ των άλλων ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σε απάντηση ανοιχτής επιστολής του δικηγόρου Φώτη Κωστόπουλου, σχετικά με το Κτηματολόγιο Ρόδου.
Ο κ. Χατζημάρκος επισημαίνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην τοπική οικονομία από τη μη λειτουργία του Κτηματολογίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τα πάσης φύσεως εμπόδια προκειμένου οι πολίτες να τύχουν ξανά το συντομότερο δυνατόν των υπηρεσιών του τόσο αναγκαίου Κτηματολογίου.
«Το να είμαστε μέρος της λύσης πάντοτε και ανεξαρτήτως του επιπέδου των προβλημάτων ή και καμιά φορά και πολιτικής εκμετάλλευσης ή λαϊκισμού, είναι ο δικός μας πήχης, η δική μας δέσμευση» υπογραμμίζει και προσθέτει:
«Τα όσα αναφέρετε στην επιστολή σας περί βούλησης και στείρων αντιπαραθέσεων δεν μας αφορούν, καθώς, από τα όσα ήδη έχω αναφέρει, γίνεται κατανοητό ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί, και στο ζήτημα του Κτηματολογίου, μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, λειτουργώντας ουσιαστικά, με αφοσίωση και συνέπεια, ακόμη και πέραν των αρμοδιοτήτων της».
Ο Περιφερειάρχης καταλήγει: «Θα εργαστώ ακόμα πιο επίμονα να γίνει ψηφιακό και το δικό μας Κτηματολόγιο, ώστε να απαλλαγούν και οι δικοί του χρήστες από την ανάγκη “δημοσίων σχέσεων” στη λειτουργία του».
Επισυνάπτεται η επιστολή του Περιφερειάρχη στον Φώτη Κωστόπουλο
Το Γραφείο Τύπου