Γ.Χατζημάρκος: “Η μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού ρεμάτων που έχει γίνει στην ιστορία των νησιών μας”
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Η μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού ρεμάτων που έχει γίνει στην ιστορία των νησιών μας” (Φωτο)

Σημαντική προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα οποία επικεντρώνονται στον εκτενή καθαρισμό των ρεμάτων, έχει κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Στα περισσότερα νησιά, της  Δωδεκανήσου αλλά και των Κυκλάδων  έχουν ξεκινήσει οι αναθέσεις – μέσω διαγωνισμών 3ετούς διάρκειας – για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τη θωράκιση των νησιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ποταμών και ρεμάτων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  υπό την επίβλεψη του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμών που έχει γίνει στην ιστορία των νησιών μας.
“Είναι εκατοντάδες τα ρέματα στα νησιά μας και πολλά συνυπάρχουν με το οικιστικό περιβάλλον. Η μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμών που έγινε στην ιστορία των νησιών μας, είναι σε εξέλιξη. Συνεχή.
Φαίνεται, ακόμα και σε εμάς, να μην τελειώνει η λίστα αλλά αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε με διαφορετική αντίληψη και περάσαμε στην σταθερή και δωδεκάμηνη διαδικασία καθαρισμού τους.
Τώρα, γιατί εκτός από βλάστηση και φερτά υλικά πρέπει να μαζεύουμε και σκουπίδια από τα ρέματα, αυτό πρέπει να το απαντήσουν κάποιοι συμπατριώτες μας που νομίζουν πως η προστασία της ζωής τους είναι ευθύνη μόνο των “άλλων”.
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
 Χρήστος Ευστρατίου  “Καθαρισμοί ποταμών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Καλυθιές,Παραμυθία και Λάρδο”
Χρήστος Ευστρατίου   Συνεχίστηκε η αυτοψία στα συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους καθαρισμούς ποταμών
Σε εξέλιξη οι καθαρισμοί ποταμών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε όλο το νησί