Ελληνογαλλικός σημαιοστολισμός στο κέντρο της πόλης
Δήμος

Ελληνογαλλικός σημαιοστολισμός στο κέντρο της πόλης

Η Ρόδος τιμά τη διαχρονική συνεργασία με τις Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές της Γαλλίας γύρω από τον Πολιτισμό

 

Η Γαλανόλευκη και η Σημαία της Γαλλίας θα κυματίζουν από σήμερα και όλο το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Δημαρχείου και στη λεωφόρο 7ης Μαρτίου. Ο σημαιοστολισμός πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου του ΠΡΟΤΟΥΡ και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ) με άφορή την κορύφωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας που ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Φέτος, το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία γιορτάζει την τρίτη δημιουργική του χρονιά στη Ρόδο. Αυτός ο πρωτότυπος και πολυδιάστατος καλλιτεχνικός θεσμός δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés και της Ars Artis που έχει την έδρα της στη Ρόδο. Για δέκα συνεχόμενες ημέρες, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι μουσικής και τέχνης δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής στις οποίες συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα.

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T). Είναι μια συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δ.Ο.Π.Α.Ρ και της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου. Πραγματοποιείται δε με την στήριξη του ΠΡΟΤΟΥΡ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Η “Ευρωπαϊκή Πολυφωνία” αποτελεί το επιστέγασμα της ένθερμης και παραγωγικής συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, της Γαλλικής Προξενικής Αρχής στη Ρόδο και του Γαλλικού Ινστιτούτου γενικότερα, για τον προγραμματισμό και τη φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων στο νησί.

Μία σειρά από πολιτιστικά γεγονότα έχουν εμπλουτίσει φέτος την πολιτιστική ζωή του τόπου, από τα εγκαίνια του ισόγειου χώρου του Καταλύματος της Γαλλίας στην οδό Ιπποτών στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, μέχρι τη δεύτερη καλλιτεχνική διαμονή έρευνας για τη σύγχρονη κεραμική και την προβολή του ντοκιμαντέρ του βραβευμένου Ελληνογάλλου σκηνοθέτη Μάρκου Γκαστίν «ΘΕΜΙΣ» στο κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ στις 14 Οκτωβρίου παρουσία του ίδιου του δημιουργού.

Η Ρόδος γιορτάζει και τιμά τη διαχρονική αυτή συνεργασία με τις Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές της Γαλλίας και τους φορείς γύρω από τον Πολιτισμό με ελληνογαλλικό σημαιοστολισμό στο κέντρο της πόλης.

                                                                    

 

Εκ του Γραφείου τύπου