Ρόδος : Ποδηλατικός τουρισμός 1ο “Rhodes Bike Festival”
Αθλητικά

Ρόδος : Ποδηλατικός τουρισμός 1ο “Rhodes Bike Festival” (video)

Η  Rhodos Cycling, διοργανώνει το 1ο Rhodes bike Festival, με καλεσμένους, αθλητές, προπονητές, δημοσιογράφους και tour operator, με παγκόσμια ακτινοβολία.
Ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους του Rhodes Bike Festival είναι και ο Ιρλανδός, πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης δρόμου, John James ‘Sean’ Kelly , ο οποίος αποτελεί έναν από τους καλύτερους κλασικούς αναβάτες όλων των εποχών.
Ο «ζωντανός θρύλος» της παγκόσμιας ποδηλασίας αποτελεί και έναν από τους βασικότερους σχολιαστές αθλητικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού καναλιού EUROSPORT, ο οποίος μαζί με τον «Γκουρού» της αγωνιστικής Ποδηλασίας στην Ελλάδα, Βασίλη Αναστόπουλο, νυν προπονητή της κορυφαίας επαγγελματικής ομάδας στον κόσμο Deceuninck Quickstep.
Δίπλα τους θα «ποδηλατήσει» ο άλλος μεγάλος Έλληνας ποδηλάτης και Παγκόσμιος πρωταθλητής Ιωάννης Ταμουρίδης, προπονητής της επαγγελματικής ομάδας SEG Racing από την Ολλανδία, οι οποίοι αμφότεροι θα λάβουν μέρος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Συνέντευξη τύπου για το Rhodes Bike Festival
Δείτε αναλυτικά την κοινή συνέντευξη τύπου με καλεσμένο ένα μύθο του ποδηλάτου Σον Κέλλυ.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης έδωσε το σύνθημα για μια νέα εποχή που το ποδήλατο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας
Αλέξανδρος Κολιάδης: “Θέλουμε περισσότερα ποδήλατα σε βάθος χρόνου από τα μηχανάκια”
Από τις 22 έως τις 30 Οκτωβρίου διεξάγεται  το 1ο “Rhodes Bike Festival” από την εταιρεία “Rodos Cycling”, με την ενημερωτική ανακοίνωση να έχει όπως παρακάτω:

«Ποδηλασία συνέχεια στη Ρόδο, αυτή τη φορά με κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό!

Η εταιρεία “RODOS CYCLING” ανακοινώνει ότι από 22 έως 30 Οκτωβρίου 2021 διοργανώνει το 1ο “Rhodes Bike Festival” με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως  ο ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας και νυν σχολιαστής του παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικών μεταδόσεων τηλεοπτικού καναλιού “EUROSPORT”  Sean Kelly!Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η ανάδειξη της Ρόδου σαν τον αναδυόμενο ποδηλατικό προορισμό για τους τουρίστες λάτρες της Ποδηλασίας στην Ευρώπη και όχι μόνο. Άλλωστε το μήνυμα που εκπέμπει η εκδήλωση, είναι: “RHODES, YOUR NEXT CYCLING DESTINATION!”

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι ειδική κατηγορία τουρισμού, όπου η ποδηλασία είναι ο κύριος σκοπός του ταξιδιού και το ποδήλατο αποτελεί το μέσο προκειμένου οι επισκέπτες – τουρίστες να βιώσουν μία ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία και αφορά επισκέπτες τουρίστες που, είτε διαμένουν σε ένα συγκεκριμένο τουριστικό προορισμό και επιλέγουν ημερήσιες ποδηλατικές διαδρομές, είτε επισκέπτονται περισσότερους προορισμούς και διαμένουν σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Οι ποδηλατικές δραστηριότητες αναψυχής διακρίνονται σε ήπια ποδηλασία, όπου ο ποδηλάτης απολαμβάνει τη φύση και το τοπίο, και σε εντατική ποδηλασία, όπου η φυσική κατάσταση είναι ο κύριος στόχος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
-24 Οκτωβρίου 2021  

Discover Profitis Ilias  (Ομαδική εκδρομή με ποδήλατο στον Προφήτη Ηλία τον πιο δημοφιλή προορισμό για ποδηλάτες της ποδηλασίας δρόμου) Εκκίνηση  στις 09.00 από την Πλατεία Δημαρχείου

-25 Οκτωβρίου 2021
Ποδηλατική ξενάγηση στην πόλη της Ρόδου, την Παλιά Πόλη, το ποδηλατοδρόμιο «Διαγόρας» και την Αρχαία Ακρόπολη. Ωρα έναρξης: 11.00

– 26 Οκτωβρίου 2021
Συνέντευξη Τύπου και Talk show με τους εκλεκτούς καλεσμένους, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mitsis Grand Hotel

– 27 Οκτωβρίου 2021
Μετάβαση στη Νότια Ρόδο (ξενοδοχείο Mitsis Rodos Maris) Registrations

– 28 Οκτωβρίου 2021
Race day  www.rc258.eu

– 29 Οκτωβρίου 2021
Ποδηλατική περιήγηση των καλεσμένων, Γαστρονομία και Wine tasting tour.

 

Τις εκδηλώσεις του Bike festival, θα παρακολουθήσoυν αρκετοί εκπρόσωποι του ειδικού τύπου, όπως ο διευθυντής του γνωστού ποδηλατικού περιοδικού BIKE MAGAZINE ο οποίος μαζί με συναδέλφους του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα καλύψουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με καθημερινές ανταποκρίσεις και καταχωρίσεις στα επόμενα τεύχη των περιοδικών τους.

Η Ρόδος για ακόμη μια φορά, έχει ρόλο πρωταγωνιστή, στον Διεθνή καθρέπτη της Ποδηλασίας, και όχι μόνο!

Ο Αθλητικός τουρισμός αποτελεί κύριο μέλημα της Ελληνικής Κυβέρνησης και μεγάλης μερίδας των ανθρώπων του Τουρισμού, οι οποίοι εδώ και χρόνια στηρίζουν την εθνική οικονομία της χώρας μας.

Ο σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Ρόδου σαν ένας από τους αναδυόμενους ποδηλατικούς προορισμούς για τους «τουρίστες» λάτρες της Ποδηλασίας στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Άλλωστε, το μήνυμα που εκπέμπει το Festival δεν είναι άλλο από το moto:

 

Δείτε το teaser video