Υδροπλάνα πυρόσβεσης στη μάχη με τις πυρκαγιές Σχέδιο δημιουργίας βάσεων σε όλη τη νησιωτική χώρα
Ελλάδα

Υδροπλάνα πυρόσβεσης στη μάχη με τις πυρκαγιές Σχέδιο δημιουργίας βάσεων σε όλη τη νησιωτική χώρα

 

Το Υπ. Εθνικής Άμυνας στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη των Υδροπλάνων

Συνάντηση με την Hellenic Seaplanes πραγματοποίησε ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για το δίκτυο των υδατοδρομίων και λειτουργία υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Στόχος είναι η δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων αναπτυγμένες σε όλη την Ελλάδα, έτσι να υπάρχει αμεσότητα ανταπόκρισης

Στη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με πλήρη ατζέντα σε θέματα που αφορούν τα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, ένα παράλληλο δίκτυο μονάδων υδροπλάνων πυρόσβεσης σε υφιστάμενα και μελλοντικά υδατοδρόμια και τους περαιτέρω τρόπους συμβολής των υδροπλάνων στην καθημερινότητα της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο στόχος της συζήτησης ήταν το 2022 να βάλουν «μπροστά τις μηχανές» και να δούμε τα υδροπλάνα να αποθαλασσώνονται από τις ελληνικές θάλασσες.

Ειδικότερα, τα στελέχη της Hellenic Seaplanes ανέλυσαν διεξοδικά στον κ. Χαρδαλιά την πορεία των αδειοδοτήσεων του δικτύου υδατοδρόμιων που έχει αναλάβει η εταιρεία, τις περαιτέρω ευκαιρίες επέκτασης του αναπτυσσόμενου δικτύου υδατοδρομίων που θα οδηγήσει την Ελλάδα να αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στον κόσμο, ενώ λόγος έγινε και σε ζητήματα αδειοδότησης υδατοδρομίων που άπτονται των αρμοδιοτήτων και ενδιαφερόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα κατά την επίσκεψη, η ατζέντα θεμάτων εστιάστηκε και στην παρουσίαση του προφίλ των πρώτων υδροπλάνων που θα ενταχθούν στο στόλο της Hellenic Seaplanes το επόμενο χρονικό διάστημα και από που θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες πτήσεις τους, αρχής γενομένης μέσα στην επόμενη χρονιά.

Για την επένδυση των υδατοδρομίων και το πλάνο στήριξης της Κυβέρνησης προς το project των υδροπλάνων αναφέρθηκε ο κ. Χαρδαλιάς:

«Η ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων αποτελεί πραγματικά ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας και με την έναρξη των πτήσεων τα υδροπλάνα θα δώσουν νέα πνοή στον τρόπο μεταφοράς Ελλήνων και ξένων επιβατών, προσφέροντάς τους πολλαπλά πλεονεκτήματα. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτελούν αρωγό σε τέτοιες επενδυτικές πρωτοβουλίες όπου αναδεικνύουν την Ελλάδα και δίνουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα διασύνδεσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Άμυνας είχε στηρίξει από την αρχή μέσα από την προηγούμενη του θέση ως Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων. Ως υφυπουργός Άμυνας, ενισχύει την προσπάθεια υλοποίησης του έργου με άμεσες λύσεις στα θέματα που προκύπτουν στην Αδειοδότηση των υδατοδρομίων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε:

«Με την εμφανή και ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης, η Hellenic Seaplanes και γενικότερα οι επαγγελματίες του χώρου των υδροπλάνων βρισκόμαστε στην πλεονεκτική θέση να διακρίνουμε πιο ξεκάθαρα τον μεγάλο στόχο, τη λειτουργία των υδατοδρομίων και τις πολύ σύντομα πτήσεις των υδροπλάνων μας! Είμαι βέβαιος ότι η καλή συνεργασία του κρατικού μηχανισμού με τις επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες είναι το κλειδί ώστε το εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται και εξελίσσεται καθημερινώς να πάρει «σάρκα και οστά», κάνοντας την Ελλάδα το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων παγκοσμίως …».

Αξίζει να αναφερθεί ότι εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους φορείς στο ευρύτερο πλαίσιο για την δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων αναπτυγμένες σε όλη την Ελλάδα έτσι να υπάρχει αμεσότητα ανταπόκρισης….

 

ellinikiaktoploia