Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στο Olympia Forum II
Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στο Olympia Forum II

Σήμερα το πρωί, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, ξεκίνησε τις εργασίες του το Olympia Forum II, που συνδιοργανώνεται από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και  το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Το Συνέδριο αυτό συμβάλει ουσιαστικά στη δημόσια συζήτηση για την περιφερειακή ανάπτυξη»

Στο Olympia Forum II   συμμετέχει ως ομιλητής ο Περιφερειάρχης Νοτίου  Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Η δυναμική των πόλεων και των περιφερειών βρίσκεται στο επίκεντρο του Olympia Forum II

Στους ομιλητές και συντονιστές του συνεδρίου βρίσκεται ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  κ. Γιώργος Χατζημάρκος 

Πρόκειται για ένα συνέδριο αποκλειστικά αφιερωμένο στην Τοπική και Περιφερειακή διακυβέρνηση, οι εργασίες του οποίου θα επικεντρωθούν γύρω από την δυναμική των πόλεων και των περιφερειών, με στόχο την προώθηση και ανταλλαγή ωφέλιμων πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την ανάγνωση του χαιρετισμού του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Γιάννη Θωμάτου, αντιπροέδρου του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, και του κ. Λευτέρη Βαρουξή, διευθύνοντα συμβούλου της εφ. «Πατρίς».

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι σύνεδροι εξελίσσονται  οι εργασίες του Συνεδρίου, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως «το 2ο Olympia Forum έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά στη δημόσια συζήτηση γύρω από την περιφερειακή ανάπτυξη, ως μία από τις καίριες παραμέτρους της οικονομικής ανάταξης, της κοινωνικής προόδου και της μείωσης των ανισοτήτων με τη διάχυση των οφελών σε ολόκληρη την κοινωνία».

Δείτε LIVE το Olympia Forum II στο Ζάππειο Μέγαρο

Ο κ. Χατζημάρκος  παρίσταται , μετά από πρόσκληση, στο 2ο Φόρουμ της Ολυμπίας, που πραγματοποιείται από σήμερα  Τετάρτη και αύριο    Πέμπτη 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξε  η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κα Elisa Ferreira.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE 

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Φόρουμ της Ολυμπίας οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την Εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” και είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην Τοπική και Περιφερειακή διακυβέρνηση, με στόχο να καταστεί ένας επιδραστικός κοινός τόπος συνάντησης και ανταλλαγής καλών πρακτικών για τις προκλήσεις της περιφερειακής ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Olympia Forum II με θέμα «Αξιοποιώντας τη δυναμική των πόλεων και των περιφερειών», συνδιοργανώνεται από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και  το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Πρόκειται για ένα συνέδριο αποκλειστικά αφιερωμένο στην Τοπική και Περιφερειακή διακυβέρνηση, οι εργασίες του οποίου θα επικεντρωθούν γύρω από την δυναμική των πόλεων και των περιφερειών, με στόχο την προώθηση και ανταλλαγή ωφέλιμων πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης , τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε το συνέδριο live