Τρία ακόμη ασθενοφόρα μικρού όγκου σε Αγαθονήσι, Πάτμο και Τήλο, πλέον των 38 που μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τις ανάγκες των νησιών της
Περιφέρεια

Τρία ακόμη ασθενοφόρα μικρού όγκου σε Αγαθονήσι, Πάτμο και Τήλο

Η προμήθεια των 41 ασθενοφόρων χρηματοδοτείται με ευρωπαϊκούς πόρους του περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ
Την προμήθεια τριών (3) νέων ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενισχύοντας το στόλο του ΕΚΑΒ που διαδραματίζει κομβικό και κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επιπλέον των 35 που έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα σε ΕΚΑΒ και 2η ΔΥΠΕ, ενώ επίκειται η προμήθεια τριών (3) ακόμη, μόλις ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό οχημάτων σε 41.
Τα τρία νέα ασθενοφόρα, θα παραδοθούν στην 2η ΔΥΠΕ και προορίζονται για τα νησιά Αγαθονήσι, Πάτμο και Τήλο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αναγκών των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των τριών μικρών νησιών.
Για την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την τροποποίηση της απόφασης ένταξης της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», σύμφωνα με την οποία, η συνολική και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη αυξάνεται από 2.046.652,61 € σε 2.273.152,61 €. Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Συνοχής», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Η ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας του ΕΚΑΒ, κρίσιμου παράγοντα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών, είναι μεταξύ των στόχων που έθεσε εξ αρχής η Περιφερειακή Αρχή, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα να έχει χρηματοδοτήσει την προμήθεια 41 συνολικά ασθενοφόρων.
Έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα συνολικά 35 ασθενοφόρα, 17 στο ΕΚΑΒ και 18 στην 2η ΔΥΠΕ.
Συγκεκριμένα, έχουν παραδοθεί 27 ασθενοφόρα μικρού όγκου σε Θήρα, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Σύρο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο, Τήνο, Σέριφο, Ανάφη, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Κάσο, Χάλκη, Λειψούς, Μεγίστη, Αμοργό, Κίμωλο, Κύθνο, Φολέγανδρο, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Σχοινούσα, και Κουφονήσι καθώς και 8 ασθενοφόρα 4Χ2 σε Σύρο. Πάρο, Νάξο, Κω και Ρόδο.
Εκκρεμεί η παράδοση 3 ακόμη ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ (2 ασθενοφόρων 4Χ4 για Νάξο και Ρόδο και μία κινητή μονάδα για την Σύρο) και 3 μικρού όγκου στη 2η ΔΥΠΕ για τα οποία έγινε η παραπάνω τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης και αναμένεται ο διαγωνισμός, για Αγαθονήσι, Πάτμο και Τήλο. Σύνολο ασθενοφόρων 41.
Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προμήθεια των 41 ασθενοφόρων, ξεπερνά τα 3,00 εκατ. ευρώ.
Το Γραφείο Τύπου