Συναγερμός στο Καστελλόριζο: Περίεργες κινήσεις Τούρκων Δύο συλλήψεις
Ελλάδα

Συναγερμός στο Καστελλόριζο: Περίεργες κινήσεις Τούρκων Δύο συλλήψεις

Συναγερμός των Αρχών στο Καστελλόριζο όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν περίεργες κινήσεις που προκάλεσαν την κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών. Όπως μετέδωσε το OPEN TV και η δημοσιογράφος Γεωργία Λαγού, εντοπίστηκαν από τις αρχές στο Καστελλόριζο δύο Τούρκοι που κολυμπούσαν στη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV, δύο άτομα εντοπίστηκαν να κολυμπούν στο Καστελλόριζο πριν από το πρώτο φως της ημέρας. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφτασαν κολυμπώντας στο Καστελλόριζο.

Όταν τους πλησίασαν, αντιστάθηκαν και κατάφεραν αρχικώς να συλλάβουν τον έναν εκ των δύο, ο οποίος κρατείται στο Λιμεναρχείο στο Καστελλόριζο.

Ο δεύτερος, εκείνη την ώρα μπήκε στο πλοίο της γραμμής που απέπλεε με προορισμό τη Ρόδο. Οι Λιμενικές Αρχές ωστόσο είχαν στήσει καρτέρι στο λιμάνι της Ρόδου και εκεί τον συνέλαβαν. Πλέον και ο δεύτερος είναι κρατούμενος.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι είναι Γκιουλενιστές και πως κατέφυγαν στην Ελλάδα για να αποφύγουν τις συνέπειες από το καθεστώς Ερντογάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί τους έφεραν πλαστά έγγραφα.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια υπόθεση που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα.

 

Πηγή: ethnos.gr