Στη Νίσυρο το 1ο «Clean it Like Greek ECO Forum»
Περιβάλλον

Στη Νίσυρο το 1ο «Clean it Like Greek ECO Forum»

Με τη διεξαγωγή του 1ου «Clean it Like Greek ECO Forum» στη Νίσυρο την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται το πρωτοποριακό οικολογικό πρόγραμμα του AQUAHELP Foundation που ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου από το Καστελλόριζο και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ με τη στήριξη των Υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η μοντέρνα οικολογική και περιβαλλοντική δράση που ξεκίνησε φέτος από τα Δωδεκάνησα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, αποσκοπεί στον καθαρισμό παραλιών, θαλάσσιων περιοχών, βουνών και δασών με τη συμμετοχή ιδιωτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την ενίσχυση του φιλελληνισμού και την ανάδειξη της χώρας ως την καθαρότερη στην Ευρώπη.

Στο καινοτόμο και μοντέρνο οικολογικό πρόγραμμα συμμετέχουν 22 εμβληματικοί Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τους Δήμους Κέρκυρας, Σιθωνίας, Κομοτηνής, Λευκάδας, Θήρας, Σπετσών, Ροδίων, Σύμης, Λειψών, Αστυπάλαιας, Πάτμου, Κω, Καλυμνίων, Μεγίστης, Νισύρου, Σκιάθου, Ηρακλείου, Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου και Πύλου Νέστορος όπως επίσης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ), η ΟΜΕ-ΟΤΕ, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece), η Κερκυραϊκή Εστία Αθηνών και το AQUA Yacht Club.

Οι ομιλητές του «Clean it Like Greek ECO Forum»

Στην πρώτη γιορτή οικολογίας που θα πραγματοποιηθεί στον εντυπωσιακό περιβάλλοντα χώρο του Ηφαιστείου της Νισύρου, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος «Clean it Like Greek ECO Forum» , θα μιλήσουν:

  • Η πρόεδρος του Ε.Ο.Τ και κύρια Πρέσβειρα του «Clean it Like Greek ECO Forum» κα Άντζελα Γκερέκου με αναφορά στην εξωστρέφεια, τη σημασία της οικολογίας στην ανάπτυξη του σύγχρονου τουριστικού μοντέλου στους πράσινους προορισμούς & την βιώσιμη ανάπτυξη & αειφορία.
  • Η υπεύθυνη συγγραφής σχολικών βιβλίων των εκδόσεων «Πορφύρα» κα Χαρά Καραβά με αναφορά στην αναγκαιότητα της διδαχής της μοντέρνας Οικολογίας στα δημόσια σχολεία και παρουσίαση της εισόδου των αρχών της μοντέρνας οικολογίας που πρεσβεύει το AquaHelp Foundation στα σχολικά βιβλία της Μελέτης του Περιβάλλοντος των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Δημοτικού από το σχολικό έτος 2022.
  • Ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ – ΟΤΕ κος Βασίλης Κατσαρός με αναφορά στην αναγκαιότητα της συνεργασίας της υψηλής τεχνολογίας με την μοντέρνα οικολογία και στην συμβολή τους στην καλύτερη ποιότητα ζωής στις κοινωνίες.
  • Ο πρόεδρος του AquaHelp Foundation κος Γιώργος Κορφιάς ο οποίος θα κάνει τον Απολογισμό του πρώτου έτους εφαρμογής της δράσης στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό των μελλοντικών δράσεων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Αυτή η νέα Γιορτή Οικολογίας & Φιλελληνισμού του AQUAHELP Foundation, είναι ένας θεσμός που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ως κορύφωση των οικολογικών δράσεων του Ιδρύματος.
Με εκλεκτούς καλεσμένους ξεκάθαρης ανώτατης οικολογικής παιδείας, ισχυρή οντότητα, αγνά κίνητρα και βαθύ φιλελληνισμό, στόχος είναι στο πλαίσιο του Forum που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κάνοντας φέτος την αρχή από την Νίσυρο, να δημιουργηθούν θύλακες νέων καινοτόμων ωφέλιμων ιδεών, φιλόδοξα νέα σχέδια & πλάνα, και η αύρα της ισχυρής κοινής αγάπης για τον πλανήτη και την Ελλάδα, να σηματοδοτήσει συμπράξεις και συμφωνίες με σημείο αφετηρίας και συμπόρευσης το Forum.

Στόχος είναι το Clean it like Greek, ως ένα πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ και την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, με κύρια πρέσβειρα την πρόεδρο του Ε.Ο.Τ κα Άντζελα Γκερέκου, να γίνει πηγή έμπνευσης και οικολογικής αφύπνισης σε όλη την Ελλάδα και σημείο αναφοράς στην εξωστρεφή ανάδειξη της υψηλής οικολογικής κουλτούρας της χώρας και  των πολιτών (Green Destinations), δίνοντας μια άλλη γεύση στον όρο μοντέρνα απολαυστική οικολογία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν οικολογικές τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στους παρευρισκόμενους και θα βραβευθούν εκπρόσωποι των Δήμων, των Περιφερειών και των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και εκπρόσωποι των Υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την πολύτιμη στήριξή τους.