Ιστορίες από τον Μεσαίωνα στη Ρόδο
Εκδηλώσεις

Ιστορίες από τον Μεσαίωνα στη Ρόδο

Στη Ρόδο θα διοργανωθεί από την 1 έως 10 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκδήλωση με τίτλο: «Ιστορίες από τον μεσαίωνα».

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών καθώς και η προώθηση των τοπικών καλλιτεχνικών ομάδων. Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» συνεργάζεται με αξιόλογους καλλιτέχνες του νησιού για τη δημιουργία δύο παραστάσεων εμπνευσμένων από μεσαιωνικές ιστορίες αλλά και την οργάνωση συναυλίας Παραδοσιακής Μεσαιωνικής Μουσικής του κόσμου, στο υπαίθριο θεατράκι που βρίσκεται παρακείμενα του Ξενώνα της Αγ. Αικατερίνης. Παράλληλα με τις παραστάσεις, στον ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης θα φιλοξενείται η ομότιτλη θεματική έκθεση φωτογραφίας: Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας, στο εσωτερικό του Ξενώνα Αγ. Αικατερίνης ή στον ημιυπαίθριο χώρο.