Παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών Ρομά στη Ρόδο
Δήμος

Παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών Ρομά

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης Β. Αντώνης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Καμπούρη Δ. Ιωάννη στάθηκαν αρωγοί στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού παιδιά Ρομά από τους καταυλισμούς της πόλης.
Για την πρωτοβουλία συνεργάστηκαν με επιτυχία το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου με την ΑΜΚΕ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ρόδου
Μέσω της ΑΜΚΕ «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» εξασφαλίστηκε η δεύτερη δόση του τριπλού εμβολίου της ιλαράς – ερυθράς-παρωτίτιδας για τα παιδιά Ρομά, που ήδη είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παλαιού Νοσοκομείου διενεργήθηκε κλινική παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός σε 14 παιδιά Ρομά με την αρωγή της παιδίατρου κας Χρυσής Σπάρταλη και με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Δ. Καμπούρης ευχαριστεί θερμά την κα Χρυσή Σπάρταλη για την υποστήριξη και την προσφορά της στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων σε θέματα υγείας για την κοινωνική ένταξη της πληθυσμιακής αυτής ομάδας.
Μπορεί να είναι εικόνα παιδί, στέκεται και εσωτερικός χώρος