Άρση μέτρων - Χαρδαλιάς: Ελεύθερη η κυκλοφορία από 28 Ιουνίου - Προβληματισμός για 4 νησιά
Ελλάδα

Άρση μέτρων – Χαρδαλιάς: Ελεύθερη η κυκλοφορία από 28 Ιουνίου Προβληματισμός για 4 νησιά (video)

Από αύριο Πέμπτη η μάσκα δεν θα είναι απαραίτητη σε εξωτερικούς χώρους εκτός αν υπάρχει συγχρωτισμός. Πότε σταματούν τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Έως 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση.

Νέα χαλάρωση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού καθώς η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας εξακολουθεί να βελτιώνεται συνεχώς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής

Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά από τη σχετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών

Από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 5 το πρωί:

•    Διατηρείται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις και δίνεται η δυνατότητα κυκλοφορίας χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς εφόσον δεν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί από αύριο Πέμπτη στις 5 το πρωί

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 5 το πρωί

•    Αίρεται το μέτρο του περιορισμού στην νυχτερινή κυκλοφορία
•    Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι από τη διενέργεια σελφ τεστ κάθε εβδομάδα 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
•    Αυξάνεται στην εστίαση το ανώτατο όριο και ορίζεται στα έως 10 άτομα ανά τραπέζι.
•    Για τους εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων επιτρέπεται η παρουσία έως 300 ατόμων και με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων πρωτοκόλλων.
•    Στις οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός είναι 120 ανά χίλια τμ επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

 

Για το δημόσιο τομέα ανακοινώθηκε ότι μπορούν να επανέλθουν με αυτοπρόσωπη παρουσία στις εργασίες τους εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου ή υψηλού κινδύνου. Οι υψηλού κινδύνου (κατηγορία α’) θα βρίσκονται σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό. Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται κατά περίπτωση.

Επίσης επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στο δημόσιο, με κατά προτίμηση –αλλά όχι αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, με βάση τους κανόνες που ισχύουν γι το λιανεμπόριο δηλαδή ένα άτομο ανά 16 τμ και με χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικό χώρο αν έχουν σχηματιστεί ουρές.

Προσοχή σε τέσσερις περιοχές

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τέσσερις περιοχές της χώρας η Πάρος (Κίτρινη στον επιδημιολογικό χάρτη), η Κως (Πορτοκαλί), η Ρόδος (Κίτρινο) και η Ικαρία (Πράσινο), δημιουργούν μικρό προβληματισμό καθώς παρουσιάζουν μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές.
Κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μη χρειαστεί να αλλάξουν επιδημιολογικό επίπεδο.
Πηγή: skai.gr