Δημοπρατείται ο νέος δρόμος από το αεροδρόμιο στην πόλη
Περιφέρεια

Δημοπρατείται ο νέος δρόμος από το αεροδρόμιο στην πόλη Έτοιμες οι μελέτες και εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής

Σε 6  μήνες  θα δημοπρατηθεί το έργο που αφορά τη σύνδεση της πόλης της Ρόδου με το αεροδρόμιο του νησιού όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής κατά την τελετή εγκαινίων της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη στην περιοχή του Χαρακίου.

Ο κ. Καραμανλής που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη βρέθηκε στη Ρόδο για να εγκαινιάσει μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά τη γέφυρα που κατασκεύασε η περιφέρεια στο σημείο αυτό μετά την κατάρρευση της παλιάς.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει με ανάρτηση του τα εξής  :
“Τα έργα διαδέχονται το ένα το άλλο, γιατί υπάρχει σχεδιασμός και οργάνωση.
Η “Μεσογειακή Χάραξη” είναι η νέα είσοδος της πόλης της Ρόδου για την οποία έχουν εργαστεί και στο παρελθόν πολλοί Δήμαρχοι, Νομάρχες και Περιφερειάρχες και ήρθε η ώρα να βρει καταρχήν την αναγκαία χρηματοδότηση.
Το έργο προϋπολογισμού 40 εκατ. Ευρώ, απέκτησε χρηματοδότηση μέσα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως μας ανακοίνωσε στο γραφείο μας ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής που δρομολογεί και την δημοπράτηση του μέχρι το τέλος του έτους.
Η δύσκολη περίοδος της πανδημίας, όχι μόνο δεν πέρασε χαμένη αλλά μας βρίσκει να παράγουμε τον μεγαλύτερο όγκο έργων στην σύγχρονη ιστορία μας “