Νεα Γεφυρα Χαρακι.png Β
Περιφέρεια

Στη Ρόδο σήμερα Καραμανλής-Χαρδαλιάς για την τελετή εγκαινίων της νέας Γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη

Στη Ρόδο θα βρεθεί  σήμερα Τετάρτη  9 Ιουνίου 2021 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα παραστεί, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην τελετή εγκαινίων της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου, στην περιοχή Χαράκι.

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει τον Νοέμβριο του 2019, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν θύματα ή τραυματισμοί, καθώς λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση η πρόσβαση είχε αποκλειστεί, σε συνέχεια κήρυξης της περιοχής σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, με εντολή Νίκου Χαρδαλιά.

Σημειώνεται μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι η εν λόγω περίπτωση αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάγκης προληπτικής κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δυνατότητα η οποία θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 4662/2020 για την αναδιάρθρωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει, επίσης, αυτοψία στον χώρο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) που κατασκευάζεται στο νησί, ενώ θα επισκεφθεί και το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του, που συμβάλλει στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει ακόμη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.