CRUISE_Odyssey_of_the_Seas
Ρόδος

Κρουαζιέρα: Ακυρώνει τις προσεγγίσεις του στη Ρόδο το “Οdyssey of The Seas”

Ακύρωσε τελικά τις προσεγγίσεις του στη Ρόδο το πλωτό παλάτι “Odyssey Of The Seas”, το νεότερο πλοίο της εταιρείας Royal Caribbean Cruises, που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον στο νησί μας τον Ιούνιο.

Η εταιρεία ακύρωσε συγκεκριμένα 22 ταξίδια του πλοίου που επρόκειτο να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και θα περιλάμβαναν λιμάνια της Μεσογείου με εκκίνηση από τη Χάιφα του Ισραήλ και κυκλικό ταξίδι με κατάληξη και πάλι στο ίδιο λιμάνι.

Οι ακυρώσεις κρίθηκαν αναγκαίες λόγω των εξελίξεων και των συγκρούσεων στο Ισραήλ καθώς οι περισσότεροι επιβάτες του πλοίου θα ήταν Ισραηλινοί τουρίστες. Ως εκ τούτου η Ρόδος χάνει μία σημαντική τονωτική ένεση καθώς ήταν ένα από τα λιμάνια προσέγγισης του κρουαζιερόπλοιου για πέντε μήνες.
Το “Odyssey Of The Seas” είναι ένα κρουαζιερόπλοιο-αρχιτεκτονικό θαύμα, το οποίο ενσωματώνει τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας και προσφέρει απίστευτες εμπειρίες ακόμη και για τον πιο απαιτητικό και περιπετειώδη ταξιδιώτη.

Το νέο στολίδι της Royal Caribbean Cruises διαθέτει προσομοιωτή κυμάτων και τοίχο αναρρίχησης ύψους 12 μέτρων. Στο “Odyssey Of The Seas” οι επιβάτες θα μπορούν να θαυμάσουν θέα που κόβει τη ανάσα 91 μέτρα πάνω από τη θάλασσα στο North Star, μια γυάλινη κάψουλα με θέα 360 μοιρών και να ψυχαγωγηθούν με χορό, τραγούδι και ακροβάτες.

Ο εσωτερικός χώρος του κρουαζιερόπλοιου των 348 μέτρων, είναι τεράστιος με κατάστρωμα δύο επιπέδων, οι υπαίθριες πισίνες είναι σχεδιασμένες σε στιλ θερέτρου ενώ διαθέτει υδροπάρκο, υδρομασάζ και αιώρες.

Μεταξύ των πολλών χαρακτηριστικών, το “Odyssey Οf Τhe Seas” διαθέτει μεγάλο εσωτερικό χώρο για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κλαμπ με θέα τη θάλασσα, σαλόνι για εφήβους με κονσόλες παιχνιδιών, μουσική και ταινίες και γαστρονομικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο.
Το κρουαζιερόπλοιο έχει μήκος: 347,1 μ. πλάτος: 41,4 μ. διαθέτει: 18 καταστρώματα μπορεί να μεταφέρει: 4.284 επιβάτες, έχει 2.137 καμπίνες επιβατών και το πλήρωμά του ανέρχεται σε 1.551 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των διαστάσεών του το πλοίο απαιτούσε συγκεκριμένες εργασίες εντός του λιμανιού και συγκεκριμένα να γίνει εκβάθυνση ώστε να μπορέσει να δέσει με ασφάλεια.

Για τον λόγο αυτό είχε συνταχθεί και μελέτη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ώστε το βάθος του λιμανιού στο σημείο όπου θα έδενε να φτάσει τα 10 μέτρα βάθος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να το δρομολογήσει τελικά στην Καραϊβική.

Ακύρωσε και το “Fantasia”

Δυστυχώς και η εταιρεία MSC αποφάσισε την ακύρωση των προγραμματισμένων ταξιδιών του κρουαζιερόπλοιου “Fantasia” στη Μεσόγειο για τον ίδιο λόγο, όπως έγινε γνωστό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μία ακόμα απώλεια για το νησί μας.

Το κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να πραγματοποιήσει 22 προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, με τα ταξίδια του να σταματούν στο τέλος Οκτωβρίου.

Δηλαδή για διάστημα πέντε μηνών θα υπήρχε επίσης μία σημαντική τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία καθώς προς το τέλος της τουριστικής περιόδου αναμένεται να περιοριστούν τα μέτρα κατά της πανδημίας και οι τουρίστες να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους με πιο φυσιολογικές συνθήκες.

Το “Fantasia” μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 4.363 επιβάτες ενώ έχει μήκος 333 μέτρα.

 

Πηγή     Rodiaki     e-nautilia.gr